מגה מזון
מדורים
ציוד לתעשיית המזון
לעמוד קודם

מכונות ליטוש לכלי הגשה מזכוכית

15/05/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

המחסור בכוח אדם בבתי מלון, במסעדות ובכל ענף המזון, החמיר עם התפרצות מגפת הקורונה. המגיפה אילצה עסקים לקצץ בשעות פעילות ובשירותים, או להסתכן בפגיעה בחוויית האורחים. מלונאים ומסעדנים יכולים להקצות את הצוות שלהם לפעילות אחרת בעזרת מכונות ליטוש זכוכית, המפחיתות את זמן העבודה.

מכונות ליטוש זכוכית מהירות פי חמישה מליטוש ידני. זה אחד היתרונות הגדולים שלהן, שבזכותו הן אידיאליות לליטוש בנפח גבוה של כלי זכוכית בבתי מלון, במקומות אירועים, במסעדות, בקייטרינג, בבתי קזינו ובחברות להשכרת כלי זכוכית. המכונה מצחצחת ומייבשת בעדינות כלי זכוכית רטובים מבפנים ומבחוץ, בו בזמן ובתוך שניות. היא יכולה לייבש ולהבריק 250 עד 500 חתיכות של כלי זכוכית בשעה, תלוי בדגם.

היעילות והגימור המקצועי עושים את ההבדל. לאורחים חשוב מאוד לקבל כלי זכוכית מבריקים. המכונות כוללות מברשות סיבים, ומאוורר האוויר החם מייבש את כלי הזכוכית ואת מברשות הסיבים. חומר מברשת עשוי בדרך כלל ממיקרופייבר רך הממזער את הלחץ על כלי זכוכית ומפחית את הסיכוי לשבירה.

המכונות מוסיפות היגיינה לתהליך הליטוש. כלי הזכוכית המלוטשים מקבלים טיפול מינימלי מהצוות. אין סיכון של זיהום צולב ממטליות ייבוש מלוכלכות. הדבר תורם לבריאות ולבטיחות ומבטל את סיכון לעובדים, הטמון במשימות ייבוש והברקת כלי זכוכית. היעדר כמעט מוחלט של שבירת זכוכית ופציעות נלוות מביא לחיסכון ניכר בתביעות עובדים פוטנציאליות לפיצויים.

אם רכשתם מכונות כאלה, ודאו שיש להן מברשות סיבים נשלפות ורחיצות. הגלילים עשויים בדרך כלל מסיבים טבעיים, גמישים וסופגים, ובשל כך הם יעילים מאוד בייבוש והברקה. לגלילים חיים ארוכים ואפשר לשטוף אותם בקלות ביד עם סבון ניטרלי.

כמה נקודות חשובות נוספות שכדאי לזכור: מלטשי זכוכית עוברים על כלי זכוכית, אך אינם מסירים לכלוך, שאריות חומרי ניקוי, שומן או שפתון. כלי הזכוכית חייבים להיות נקיים לחלוטין. יש להימנע ממגע ידיים במברשות סיבים. שמנים מהידיים ייספגו, ועלולים לגרום תוצאות גרועות.

אם החלקים המיועדים לייבוש רטובים מאוד, יש להניח אותם על אחת ממברשות הסיבים ליד המאוורר כדי להסיר עודפי מים, ולאחר מכן להמשיך בליטוש כרגיל. שטיפת מברשות סיבים באופן קבוע תיתן תוצאות טובות יותר. יש להשתמש רק בחומרי ניקוי ניטרליים ולשטוף ביד. לעולם אין להשתמש במוצרים כגון אקונומיקה. יש לשטוף היטב ולתת לכלים להתייבש.

 


מקור: frucosol.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן