מגה מזון
מדורים
ציוד לתעשיית המזון
לעמוד קודם

מרטינז משפרת את בטיחות האש במסעדות

23/11/2023
זמן קריאה: 2 דק'

תעשיית שירותי המזון בעולם, ובכלל זה בישראל, עדה לחשיבות של פרוטוקולי בטיחות אש במסעדות שמשתמשות בגז ובאש לייצור המנות הנהדרות שלהן. ותיק התעשייה פיטר מרטינז ובעל החברה מאסטר פייר סיסטמס (מאסטר מערכות אש), פועל שנים לזיהוי האתגרים הייחודיים העומדים בפני מטבחים בשל שימוש מתמיד בגז, להבה וחום. מרטינז מביאה עשרות שנים של חדשנות ומומחיות למסעדנים הישראלים, ומבטיחה שהמפעלים שלהם יצטיידו במערכות בטיחות אש האמינות ביותר.

מאסטר מערכות אש, שנוסדה בשנת 1969 כעסק משפחתי בברונקס, גדלה בהנהגתו של מרטינז ונהפכה למגדלור של אמינות במניעת שריפות ודיכוין. עם נוף בטיחות האש שמתפתח ללא הרף, במיוחד עם תקנות חדשות של FDNY, הגישה של מרטינז רלוונטית מתמיד. המנטרה שלו ברורה: "שריפה במטבח עלולה להביא לאובדן של כל העסק. זה לא קשור רק לציות, מדובר על הישרדות."

בעבור מסעדנים ישראלים, בחירת מערכת מיגון אש היא החלטה בעלת חשיבות עליונה. מרטינז מדגיש את הצורך באמינות וניסיון של קבלן. "זה לא רק התקנת ציוד, זה שירות שוטף, ביקורת ובדיקות", אומר מרטינז. הוא מייעץ לחפש קבלנים עם יצרנים בעלי מוניטין ממותגים, אסמכתאות מוצקות ואישורים מרשויות רלוונטיות.

בעלי מסעדות רבים עושים טעויות מכריעות באסטרטגיות ההגנה מפני אש. מרטינז מדגיש את החשיבות להבין מה כלול בבדיקה ומה התדירות הנדרשת לבדיקות למיניהן כגון ניקוי תעלות כל שלושה חודשים. "בורות מהווה סיכון לכל פעולה בבטיחות אש", הוא מציין.

הבנת הצרכים המגוונים של סוגי המבנים למיניהם היא חיונית. מרטינז, עם הניסיון הרב שלו בניו יורק, מכיר בדרישות השונות של מסעדות ברבי קומות לעומת מבנים ישנים יותר. מומחיותו מנותבת כעת לטפל במורכבות האדריכלית והמשפטית הייחודית למבנים ישראלים.

 

 

מרטינז מדגיש את החשיבות של עמידה בתקנות המקומיות. בישראל, כמו בניו יורק, בעלי מסעדות נדרשים לבצע בדיקות שוטפות של מערכות האש שלהם ולנהל רשימת בדיקה של בעלים לבדיקות ציוד. מאסטר מערכות אש מסייעת לנווט בדרישות המשפטיות האלו ומספקת את רשימות הבדיקה וההדרכה הדרושות.

מרכיב מרכזי בפילוסופיה של מרטינז הוא הכשרת צוות. "כל התקנת מערכת מגיעה עם הכשרה מקיפה לבעלים ולעובדים. הידע מכריע כמו המערכת עצמה", הוא טוען. ההתמקדות בחינוך נועדה להעצים את צוות המסעדות ולהפוך אותם למשתתפים פעילים בבטיחות אש.

מרטינז עומד לחולל שוב מהפכה בתקני בטיחות האש בענף המסעדנות. הגישה שלו, המשלבת מערכות מתקדמות עם הכשרה מקיפה והבנה מעמיקה של הדרישות המקומיות, מציבה את המסעדות הישראליות בחזית בטיחות האש. המסר של מרטינז למסעדנים ברור: "השקיעו במערכת כיבוי אש חזקה וחנכו את הצוות שלכם. זו לא רק פוליסת ביטוח, זו השקעה בעתיד העסק ובבטיחות הפטרונים."

 

לפרטים נוספים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן