מגה מזון
מדורים
רובוטיקה בענף המזון
לעמוד קודם

מערכת רובוטית ללא תכנות

22/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

חברת מיצובישי אלקטריק דיווחה, כי פיתחה מערכת רובוטית נטולת למידה שתאפשר לרובוטים לבצע משימות כגון מיון וסידור בזריזות של בני אדם, בלי שמומחים ילמדו אותם לעשות זאת. המערכת מבוססת על טכנולוגיות בינה מלאכותית של מיצובישי Maisart®1, כולל זיהוי דיבור ברמת דיוק גבוהה, שמאפשר למפעילים להתחיל משימות באמצעות הוראות קוליות ואז לכוון ולדייק את תנועות הרובוט.

הטכנולוגיה נועדה להיות מיושמת במפעלי מזון שבהם המשימות משתנות בתכיפות גבוהה, וזה למעשה מה שחסם את הטמעת הטכנולוגיה הזו. מיצובישי מתכוונת למסחר את הטכנולוגיה במהלך 2023 או אחריה, אחרי שיפור ביצועים נוסף ומערך נרחב של בדיקות.

תנועת הרובוטים של מיצובישי תאותחל בעקבות פקודה פשוטה של המפעיל ובאמצעות תכנות עצמי והתאמה עצמית של הרובוט. מאפיינים נוספים הם מנגנון זיהוי קול מבוסס בינה מלאכותית ופטנט בלעדי של החברה - זיהוי הקול פועל גם בסביבה רועשת; חיישנים לזיהוי מידע תלת-ממדי (דימוי ומרחק) על סביבת העבודה - המידע מעובד באמצעות טכנולוגיית מציאות רבודה לטובת קיום הדמיות שיאפשרו למפעילים לדמות תוצאות רצויות; תכנות והתאמות בעשירית מהזמן שמצריכות מערכות אחרות של מיצובישי.

תנועת הרובוטים מאפשרת לבצע מטלות במהירות של בני אדם. המערכת לתכנות עצמי מייצרת פקודות לבקרה על תנועת הרובוטים, כולל עקיפת מכשולים, כדי שיוכלו לבצע משימות במהירות אנושית (מינימום שתי שניות כדי לתפוס משהו). המערכת גם מכוונת וממטבת את תזמון הפתיחה והסגירה של ידיים לשם חיסכון בזמן. באמצעות מידע חזותי שמגיע מהמצלמה שמחוברת ליד של הרובוט, המערכת מתקנת תנועות אוטומטית, גם כאשר המיקום של הרובוט או של האובייקט שעליו יש לבצע את המשימה משתנה.

מיצובישי פיתחה טכנולוגיה לייצור מסלולים למיטוב תנועת הרובוט באמצעות מידע על מכשולים מסביב ועל ביצועי הרובוט. החברה פיתחה גם טכנולוגיה למיטוב האצה והאטה, שמפיקה אוטומטית דפוס מהירות להשגת מסלול הזרוע הקצר ביותר האפשרי בטווח הכוח שהרובוט רשאי להפעיל. שתי הטכנולוגיות האלו עוזרות לקצר את הזמן הנדרש להתאמת התנועה של הרובוט. גם מיטוב הפתיחה והסגירה של יד הרובוט מסייע לצמצם ת זמן העבודה.

על פי רוב, ההתאמות האלו נעשות ידנית ובאמצעות המדיות והפעלה של הרובוט. לעומת זאת הטכנולוגיה החדשה של מיצובישי מתאימה אוטומטית על פי מאפייני היד והאובייקט שעליו מבוצעת המשימה. בדרך זו חוסכים התעסקות ממושכת בהכוונה ידנית של הרובוט ומייעלים את העבודה. בינה מלאכותית וחיישני תלת ממד שמותקנים על גבי הרובוט קובעים במהירות את זווית האחיזה הטובה ביותר וחוסכים זמן יקר. מצלמה שמחוברת ליד הרובוט מאפשרת לרובוט לתקן את תנועתו אוטומטית כאשר המיקום שלו או של החפץ הרלוונטי משתנה.

 

צילום: אתר היצרן


מקור: www.mitsubishielectric.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן