מגה מזון
מדורים
רובוטיקה בענף המזון
לעמוד קודם

רובוט יוצר גוואקמולי מאבוקדו

27/09/2023
זמן קריאה: 1 דק'

רשת מסעדות של אוכל מקסיקני ודרום אמריקני, צ'יפוטלה (Chipotle), הכריזה על שיתוף פעולה עם מיזם המזון וובו (Vebu) כדי לבחון אבטיפוס של רובוט לעיבוד אבוקדו, אוטוקדו (Autocado). המכונה המורכבת חותכת אבוקדו, מוציאה את הגרעין ומקלפת את הפרי לפני שהוא עובר לידי עובד המטבח. העובדים מכינים רוטב גוואקמולי שמבוסס על אבוקדו באמצעות מעיכה.

הרובוט, ראשון מסוגו כרגע, עובר מבחני שטח במרכז הגידול של צ'יפוטלה שממוקם באירוויין שבמדינת קליפורניה.

הרובוט עובד בכמה שלבים. בשלב הראשון, עובד מטבח ממלא את המכונה באבוקדו טרי ובוחר הגדרות של גודל וקילוף. המכונה יכולה לעבד עד 11 קילוגרמים של אבוקדו במהלך אחד. לאחר המילוי הפירות מסודרים באופן אנכי ועוברים לחלק המעבד של הרובוט, שחותך את האבוקדו לחצי ומוריד את הגרעין והקליפה אוטומטית. אחרי השלב הזה האבוקדו נאסף בקערה מפלדת אל-חלד. כאן נגמרת המעורבות של הרובוט בתהליך הבישול. מה שנשאר לעובד מטבח הוא לאסוף את האבוקדו ולמעוך אותו להכנת הגוואקמולי של רשת צ'יפוטלה.

חברת וובו שאחראית לפיתוח ולייצור של רובוט אוטוקדו, עבדה בשיתוף פעולה צמוד עם מנהלי ייצור של מסעדות צ'יפוטלה כדי להבין את תהליך ההכנה של החברה ולזהות תהליכים מבזבזי זמן. נכון להיום יש עובדי מטבח שממונים על חיתוך האבוקדו וקילופו. הכנה של אריזה אחת של אבוקדו אורכת כמעט שעה והיא אחד התפקידים הפחות פופולריים בקרב כוח האדם. המכשיר החדש יכול לקצר את זמני ההכנה של גוואקמולי ב-50% ולייעל את שגרת העבודה במטבחים, שכן העובדים מתפנים לתפקידים אחרים.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן