תחליף טבעי לבייקון
רצועות בייקון הן מרכיב חשוב במאכלים בשריים רבים, בעיקר בתחום המזון המהיר. ההתקדמות של טכנולוגיות המזון מאפשרת גם לאנשים שאינם יכולים להרשות לעצמם לאכול חזיר - ממניע דתי או מבחירה אישית - ליהנות מרצועות בייקון. מיזם המזון אומארו (Umaro Foods) הקדיש שנתיים לפיתוח מוצר ייחודי שמשחזר את הטעם והמרקם של בייקון ממקורות טבעיים.
רצועות בייקון של אומארו עשויות מאצות ים אדומות שמעניקות להן צבע אדום המזכיר את הצבע המקורי של הבשר. גם המרקם הושפע משילוב אצות. הבייקון של אומארו שומר על כל הערכים התזונתיים של הבשר. הוא יוצר בשילוב חמצה (ידועה גם כגרגירי חומוס) העשירה בפרוטאין. הבייקון משיג את הערכים התזונתיים והחיוניים שלו מקוקוס ושמן חמניות. פפריקה ומיץ של צנון אדום הם המרכיבים העיקריים שמאפשרים לבייקון של אומארו להיראות ולהרגיש בדיוק כמו בייקון אמיתי. הטעם המלוח מושג משילוב של מלח ים.
שלוש רצועות של "הבייקון הטבעוני" מכילות 180 קלוריות. הנתונים התזונתיים של הבייקון הצמחי נמוכים בהרבה מהנתונים של בייקון. המוצר אינו מכיל שומן טרנס, ושומן רווי (4 גרם לשלוש רצועות) מרכיב 20% מכל השומן של המוצר.