מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 09
לעמוד קודם

הבקבוק הירוק של קוקה קולה: 100% צמחי

22/11/2021
זמן קריאה: 1 דק'

במסגרת מסע האריזה בר-קיימא של חברת קוקה-קולה הציגה החברה את בקבוק המשקה הראשון שלה העשוי מ-100% פלסטיק על בסיס צמחי (בינתיים לא כולל הפקק והתווית). הבקבוק יוצר בטכנולוגיות חדשות. האב-טיפוס מגיע יותר מעשור אחרי הבקבוק של החברה הניתן למיחזור.

"אנחנו עובדים עם שותפים טכנולוגיים שנים רבות כדי לפתח את הטכנולוגיות הנכונות ליצירת בקבוק עם 100% תוכן מבוסס צמחים כדי להגיע לטביעת הרגל הפחמנית הנמוכה ביותר האפשרית. הגענו לנקודה שבה הטכנולוגיות האלו קיימות", אמרה ננסי קוואן, מנהלת טכנית וחדשנות ראשית בחברת קוקה קולה.

הבקבוק מורכב משתי מולקולות: כ-30% מונואתילן גליקול (MEG) ו-70% חומצה טרפתלית (PTA). האב-טיפוס החדש של הבקבוק של קוקה קולה יוצר מבסיס צמחי שמקורו בפרקסילן, תוך שימוש בתהליך חדש של המרה לחומצה טרפתלית (bPTA) על בסיס צמחי. טכנולוגיה חדשה זו מסמנת שינוי בכדאיות המסחרית של החומר הביולוגי. הבסיס לבקבוק זה הוא סוכר מתירס, אם כי התהליך מאפשר גמישות בחומר ההזנה.

 


מקור: www.coca-colacompany.com

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן