מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 11
לעמוד קודם

הצעת חוק למניעת בזבוז עודפי מזון

04/01/2022
זמן קריאה: 1 דק'

הצעת חוק שהועלתה באירוע Food Tank ו-WW International בארצות הברית נועדה למנוע בזבוז עודפי מזון על ידי הפניית מזון עודף לנזקקים. ארגון "מאכילים את אמריקה" (Feeding America) העריך, כי 42 מיליון אמריקנים חוו רעב בשנת 2021. למרות זאת, 35 אחוז מייצור המזון בארצות הברית לא נמכר או לא נאכל. המספרים דומים ברחבי העולם, וגם כאן בישראל. הצעת החוק, שהוצגה לאחרונה לסנאט על ידי הסנאטורים פאט טומי וריצ'רד בלומנטל, מתקנת את חוק תרומת המזון "השומרוני הטוב" של ביל אמרסון, שהתקבל בקונגרס ב-1996.

אמילי ברוד לייב, מנהלת קליניקה משפטית בבית הספר למשפטים בהרווארד, מסבירה כי חוק תרומת המזון של ביל אמרסון היה "חוק בעל חזון", שנועד להתמודד עם בזבוז המזון וחוסר הביטחון התזונתי, אבל הוא כשל. לכן נחוצה חקיקה מתקנת.

הצעת החוק החדשה תחזק את הגנת האחריות לעסקי מזון, בכלל זה יצרנים, קמעונאים, חקלאים ומסעדות המעוניינים לתרום עודפי מזון. זה גם יבהיר הנחיות ושיטות עבודה מומלצות קיימות כדי לעזור לעסקים לתרום מזון בבטחה.

 

צילום: ויקיפדיה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן