מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 11
לעמוד קודם

מחקר: מה שאתה אוכל משפיע על העדפת הטעם שלך

10/01/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

מחקר חדש של מדענים מקליפורניה העלה, כי תזונה עשירה בחלבון מגבירה העדפה לפחמימות, ולהיפך. כלומר מה שאתה אוכל משפיע על הטעם שלך לגבי מה שתרצה לאכול אחר כך. המחקר התבצע באוניברסיטת ריברסייד בקליפורניה, פורסם בכתב העת "Journal of Neuroscience", ומציע הבנה לפלסטיות הנוירופיזיולוגית של מערכת הטעם.

כדי לשמור על בריאות אידיאלית, בעלי חיים זקוקים לתזונה מאוזנת עם כמויות אופטימליות של חומרים מזינים, מקרונוטריינטים כגון פחמימות וחלבונים חיוניים. אולם צריכה לא מאוזנת של חומרים מזינים עלולה להזיק לבריאות.

החוקרים מאוניברסיטת ריברסייד בקליפורניה האכילו זבובי פירות בוגרים בשלושה סוגי תזונה: תזונה מאוזנת, תזונה מופחתת סוכר ועתירת חלבון ותזונה עשירה בסוכר ודלה בחלבון. הם דאגו ששלושת התפריטים יהיו דומים בתכולת הקלוריות הכוללת, ובדקו את הזבובים מדי יום במשך שבוע כדי לבחון שינויים בבחירת המזון וברגישות הטעם שלהם.

 

 

החוקרים מדווחים כי התזונה משפיעה על איתות דופמין ואינסולין במוח, וזה השפיע על התגובה החושית ההיקפית של הזבובים, המורכבת מנוירונים המעורבים בזיהוי גירויים חיצוניים. תגובה זו השפיעה על מה שהזבובים אכלו אחר כך. "מצאנו שהתזונה שינתה את העדפת הטעם של הזבובים", נכתב במחקר, "בדיאטה עם עודף חלבון על חשבון פחמימות, רגישות הטעם של הזבובים השתנתה. הם הפגינו תגובה התנהגותית מפצה בטווח הקצר - לאכול יותר פחמימות ופחות חלבון כדי לחזור לתזונה מאוזנת."

משמעות הדבר לבעלי חיים אחרים, בכלל זה בני אדם, היא שאנשים בדיאטה עתירת סוכר פחות מרגישים את טעם הסוכר, והדבר גורם לסוכרים להיות בעיניהם פחות טעימים לפחות בטווח הקצר. באופן דומה, דיאטה דלת חלבון תשפר את טעם האומאמי ותגביר את הרגישות לטעם של מזונות עשירים בחלבון בצריכה הבאה.

מעניין שכאשר הזבובים שהוזנו בתזונה הוחזרו לתזונה מאוזנת, רגישות הטעם שלהם חזרה לרמות הבסיס. הדבר מלמד על היותה של התופעה הפיכה.

 

לקריאת המחקר המלא

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן