מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 14
לעמוד קודם

הוכרזו הזוכים בהקמת מכון המזון הלאומי

04/07/2022
זמן קריאה: 3 דק'

משרד הכלכלה והתעשייה הכריז על הזוכים בהקמה וניהול של מכון המזון הלאומי בקריית שמונה, בהשקעה ממשלתית של 21.2 מלש"ח: קבוצת אבנון וחברת פרוסולב יצטרפו למכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל.

המכון לחדשנות במזון הוא חלק ממהלך אסטרטגי לתמיכה בתעשיית המזון ותעשיית הפודטק הישראלית ולחיזוק הגליל המזרחי כעמק הפודטק של ישראל. המכון מוקם בתוך הקמפוס של המכללה האקדמית תל-חי בהשקעה ממשלתית של 21.2 מיליון ₪.

תעשיית המזון היא אחת מאבני היסוד של התעשייה הישראלית, עם כ-60,000 מועסקים ביותר מ-1,000 מפעלים, רובם המכריע בינוניים וקטנים ופרוסים לאורכה של המדינה. תעשיית המזון, המתאפיינת בתהליכי ייצור מסורתיים וברמת חדשנות נמוכה יחסית, מתמודדת עם אתגרים רבים, בהם תחרות מהעולם, שינויים רגולטוריים, שינויים בהעדפות צרכנים וטרנדים עולמיים.

המכון לחדשנות במזון נועד לשמש "בית" לחברות המזון ולסטרטאפים, שבו הן יוכלו לפתח את מוצריהן ואת תהליכי הייצור שלהן ולקדם הטמעת חדשנות במזון. מכון המזון יעמיד מעטפת שלמה לצרכי מפעלים שמעוניינים לקפוץ מדרגה, ויכיל תשתית פיזית של מיתקני פיילוט מתקדמים וציוד אנליטי חדשני, אשר בשילוב עם המומחיות של צוות המכון, יאפשר לספק שירותי פיתוח של מוצרי מזון חדשים ושדרוג מוצרים קיימים.

המכון יעניק ייעוץ רגולטורי ותזונתי ובדיקות מעבדה, ויזרז את תהליך ההחדרה של מוצרי מזון חדשים לשוק. המכון ישתף פעולה עם מכוני מחקר ומוסדות בינלאומיים, וייהפך למרכז ידע לאומי ולמוקד חדשנות בתחום הייצור, המחקר והפיתוח של מוצרי מזון.

עוז כ"ץ, מנהל מינהל תעשיות, ציין: "לתעשיית המזון והפודטק הישראלית פוטנציאל צמיחה אשר עדיין לא מוצה. היעדר תשתית מחקרית מספקת בישראל ומחסור בתשתיות לייצור פיילוט, מקשים על התעשייה הזו להתפתח ולייצר בישראל ומביאים לזליגה לייצור בחו"ל. מכון המזון שאנו מקימים יסייע לחיזוק התעשייה בישראל, להגדלת הפריון של התעשייה הקיימת ולהקמת מפעלים חדשניים בארץ."

 

 

לדברי מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי, אלי כהן, "הקמת המכון הלאומי לחדשנות במזון היא חלק ממהלך לאומי כולל לקידום תעשיית המזון והפודטק בישראל כולה ובגליל בפרט, בעקבות החלטת הממשלה. מהלך זה הוא צעד נוסף ביצירת האקוסיסטם בגליל, ששותפים לו המכללה, מכון המחקר מיגל, מרגלית סטארט אפ סיטי גליל, חממת הפודטק Fresh Start, מתחם מיקרו התעשייה בק"ש, קרן ביחד של משפחת קרסו ורשויות אשכול גליל מזרחי."

דוד זיגדון, מנכ"ל מכון המחקר מיגל: "תחום הפודטק הוא אחד מנושאי המחקר המובילים בעולם. מכון המחקר מיגל עם מכללת תל חי מובילים מחקרים פורצי דרך בתחום האגרוטק והפודטק. מיגל ממוקם בלב ההוויה הגלילית ומחויב לקידום הכלכלה המקומית, ליצירת ערך אזורי ומנועי צמיחה מחוללי שינוי."

ד"ר אופיר בנימין, מרצה בכיר בחוג למדעי המזון בתל-חי: "כדי להישאר תחרותית מבחינת היצע המוצרים והמחירים, על התעשייה להטמיע חדשנות מוצרית ותהליכית. לשם כך נדרשת תשתית פיילוט ראויה אשר חסרה בישראל. מכון המזון יסייע לתעשייה הקיימת ולחברות הפודטק להתמודד עם אתגר זה באמצעות הנגשת תשתית זמינה למחקר ופיתוח, סיוע בפיתוח מוצרים, הקמת מרכז ידע ותמיכה בתעשייה."

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל) אורנה ברביבאי: "ישראל מוכרת כאחת המדינות המובילות בתחום הפודטק והחדשנות במזון. הקמת מכון המזון בגליל המזרחי תקדם את הפריפריה, את מעמדה של ישראל בתחום ותהפוך את האזור למרכז ידע לאומי. פיתוח וקידום של תעשיית מזון חזקה וחדשנית, המתמודדת עם שינוי מגמות הצרכנים, מפתחת ומייצרת מוצרי מזון חדשים ושיטות יעילות יותר, תחזק את הכלכלה ואת הביטחון התזונתי של תושבי מדינת ישראל, ותנגיש לצרכן מזון איכותי מתוצרת ישראלית."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן