ל-JBS בייקון אוזו מבוסס צמחים
חדשות טובות לצמחוניים ושומרי הכשרות: יצרנית הבשר הגדולה בעולם השיקה בייקון צמחי חדש.
הזרוע הצמחית של יצרנית הבשר האמריקנית ג׳י בי אס (JBS) השיקה מוצר חדש: בייקון אוזו מבוסס צמחים. המוצר צפוי להיות זמין, כרגע בחנויות בארצות הברית. הבייקון הצמחי משתמש בטכנולוגיה קניינית של החברה ליצירת מרקם דמוי בשר, ויהיה זמין בשלושה טעמים: פלפל שחור, עשן אפלווד וג'לאפנו חריף.
כמה חברות כבר השיקו בייקון מן הצומח, בהן נסטלה וסטארטאפים אחרים מתחום הפוד טק. בייקון הוא מזון שמעורר תשוקה עמוקה. יצרני רבים של בשר על בסיס צמחי ואלטרנטיבי ניסו ליצור אלטרנטיבה לבייקון, אבל ניסיונות רבים כשלו. הטעם, המרקם, התחושה בפה והמראה של בייקון מבשר אמיתי, הקשו על חברות שמייצרות בשר מחלבון חלופי לחקות אותו.
אלא שכעת יצרנית הבשר הגדולה בעולם משיקה מוצר כזה, וכדאי לשים אליו לב. לחברה ניסיון רב עם בייקון אמיתי שהיא משווקת: היא מחזיקה חמישה מיתקנים שיכולים לעבד יותר מ-90,000 חזירים ביום, ובבעלותה מותגי בייקון מובילים. אם כך ברור שהחברה מכירה בייקון, ויש לה מוניטין חזק בתחום.
הבייקון החדש שהושק עשוי ממרכיבים צמחיים טיפוסיים: תערובת חלבון של קמח אורז, חיטה, סויה ואפונה, עם שמן חמניות וקוקוס. הבייקון הצמחי בריא יותר ממקבילו שמקורו בבעלי חיים. יש בו 50% פחות שומן רווי, ואין בו כולסטרול. בכל חתיכת בייקון יש שני גרמים של שומן - פחות מפרוסת בייקון ממוצעת, ו-170 גרם נתרן.
עכשיו תורם של הצרכנים לקבוע כמה טוב הבייקון הצמחי של ג'י בי אס. דבר אחד שחסר במוצר החדש הוא שם הבעלים של המותג - אריזת המוצר אינה חושפת את הבעלים.
מקור: www.fooddive.com