מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 14
לעמוד קודם

מסור תעשייתי לבשר עם בטיחות מתקדמת

30/06/2022
זמן קריאה: 1 דק'

חברת קולבה (KOLBE) הגרמנית, שמתמקדת בתעשיית המזון ובפתרונות מתקדמים בתחום, השיקה מסור לחיתוך בשר, BladeStop K400, עם טכנולוגיית בטיחות מתקדמת.

טכנולוגיית BladeStop מפחיתה סיכון לפציעה קשה הנובעת מפעילות המסור. היא משתמשת במנגנון שבנוי על שני סוגי זיהוי באמצעות חיישנים. בשלב הראשון חיישני תנועה יכולים לזהות תנועות ידיים ולעצור את המסור הפועל מייד, עוד לפני שהאצבעות יבואו במגע עם המסור.

טכנולוגיית GloveCheck יודעת לזהות את כפפות הלטקס (אם העובד שומר על כללי היגיינה ובטיחות) ולעצור את המסור ברגע שחיישן מזהה מגע עם חומר שהמרקם שלו שונה מהבשר.

שני המנגנונים פועלים כדי להבטיח שימוש בטיחותי ככל האפשר במסור הבשר. הם נועדו להוריד סיכון לפציעה חמורה. בקולבה טוענים שהטכנולוגיה מספקת את זמן התגובה המהיר ביותר בשוק, אך עדיין על המשתמש לשמור על כללי הבטיחות ולא להסתמך על הטכנולוגיה בלבד.

המכשיר מגיע עם גלגל בקוטר של 430 מילימטרים ומסור שפועל במהירות של 32 מטרים לשנייה. גובה המסור הוא עד 518 מילימטרים, ואורך משטח העבודה - 414 מילימטרים. משקל המכונה מושפע מהציוד הנלווה שאפשר להתקין עליה, ונע בין 447 ל-482 ק"ג. המסור של קולבה עובד בעוצמות של 75 עד 80 דציבלים, כדי לתרום לעבודה נוחה ולעבוד ברמות העוצמה המותרת, שלא מזיקה לשמיעה.

אפשר להזמין את המכשיר עם מספר תוספות, כגון שולחן מתכת במגוון צורות (שולחן רולר, שולחן נגלל משני חלקים וכו') והוספה של בלם ומפסק מהירות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן