מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 14
לעמוד קודם

סטארטאפ ישראלי להפחתת החשק למתוק

28/06/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

הסטארט-אפ הישראלי ויקטורי סוויט (Victory Sweet) משיק לראשונה בישראל את בלוק סוויט (Block Sweet), מסטיק המסייע להפחית את צריכת המזונות המתוקים. המסטיק מכיל את החומר הפעיל שבצמח הג'ימנמה סילבסטר, שלאחר לעיסה של שתי דקות חוסם את בלוטות הטעם המתוק ומבטל לפרק זמן של כשעתיים את הטעם המתוק המוכר לנו. החומר הפעיל בצמח, שמקורו בהודו, חוסם את הקולטנים על הלשון שמזהים טעם מתוק, ובכך חוסם את הטעם.

לאחר עבודת מחקר ופיתוח שארכה כשלוש שנים, פיתח הסטארטאפ תרכובת שניתנת לצריכה בצורה של מסטיק, באופן שהופך את החומר הפעיל בצמח לנגיש ולאפשר שימוש יומיומי.

מאחורי הסטארטאפ עומדות היזמיות הסידרתיות הישראליות שמרית לב וגיתית להב מעמק יזרעאל. לשתיים רקע עם אתגרים רפואיים, מה שהביא אותן להקים בעברן מיזמים שנועדו לסייע לאנשים להתגבר על אתגרים ומחסומים בדרך לאורח חיים בריא יותר. בין היתר הן ייסדו את אפליקציית App Me Shrink שנמצאת בתהליכי מכירה בימים אלו.

לדברי היזמיות, המסטיק נועד לסייע לאנשים שמבקשים להפחית צריכה של מזונות מתוקים באופן נקודתי או לאורך זמן. הפיתוח משמש כלי עזר בתזונה דלת סוכרים ופחמימות, מסייע לאנשים המתמודדים עם סכרת או מצב טרום סכרתי להתמודד עם "'קרייבים" למתוקים, וכן מסייע לכל אדם שמבקש להפחית צריכה של מאכלים מתוקים לאורך זמן כחלק מדיאטה או תזונה מותאמת אישית.

אנשים שנטלו תמצית של צמח ג'ימנמה סילבסטר השילו 6-5 אחוזים ממשקל גופם. מחקרים בארצות הברית הוכיחו שצמח הג'ימנמה סילבסטר מפחית את המתיקות ממזונות מתוקים, ובכך הופך המזון לפחות מושך. במחקר שבוצע על קבוצת אנשים, קיבלו מחציתם תמצית צמח הג'ימנמה סילבסטר. לנחקרים אלה היה פחות תיאבון למאכלים מתוקים והיה סיכוי גבוה יותר להגביל את צריכת המזון שלהם בהשוואה לאלו שלא נטלו את תמצית הצמח.

 

 

במחקר אחר שנעשה בקרב 60 אנשים הסובלים מהשמנת יתר ונטלו תמצית ג'ימנמה סילבסטר, נמצאו ירידה של 6-5 אחוזים במשקל הגוף וצריכה מופחתת של מזון. השפעה זו על המשקל מתרחשת בזכות התמצית מצמח הג'ימנמה, שכאמור חוסמת את קולטני הטעם המתוק ועל ידי כך מביאה לצריכה נמוכה של מזונות מתוקים ולהפחתה בכמות הקלוריות הנצרכת.

על פי מחקרים אחרים, צמח הג'ימנמה סילבסטר מסייע בהורדת רמות הסוכר בדם, עשוי לתרום לרמות אינסולין חיוביות על ידי הגדלת ייצור האינסולין, משפר את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, מפחית את הסיכון למחלות לב ומסייע בהפחתת דלקת בשל תכולת הטאנין והספונין.

היזמיות: "תזונה שמבוססת על צריכה מוגזמת של סוכרים ופחמימות היא מהגורמים המובילים להשמנת יתר בקרב אוכלוסיית העולם המערבי. ישראל התברגה במקום הראשון והלא מכובד בדירוג צריכת הסוכר בקרב מדינות ה-OECD. מדובר במגיפה שיש לה השלכות בריאותיות קשות. אנו מאמינות שהמפתח הוא בהחזרת השליטה על התזונה לאדם עצמו.

"הפיתוח של Block Sweet מציע פתרון זמין ונגיש כדי להתגבר על אותם 'קרייבים' מזיקים שגורמים לנו לצרוך מזונות מתוקים גם כשאנחנו לא באמת צריכים או רוצים בהם. היתרון המשמעותי הוא שהוא מבוסס על צמח טבעי, שסגולותיו מוכרות מאות שנים אבל מעולם לא היה זמין באופן הזה לציבור הרחב."

לאחר שעשרות אלפי יחידות נמכרו באירופה ורגע לפני הכניסה לשוק האמריקני, מסטיק Sweet Block מגיע למדפים בישראל ויימכר בלעדית בסניפי סופר פארם.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן