מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 15
לעמוד קודם

ישראל בכנס בינלאומי בנושא ביטחון המזון

12/07/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

לאחרונה הסתיים כנס בינלאומי בנושא ביטחון המזון, שם עלה כי ייתכן שהבשורה למרבית מדינות אסיה תצא דווקא מישראל.

מיכל צורן, מנהלת אגף פעילות בינלאומית, פיתוח עסקי וסחר באיגוד התעשייה הקיבוצית, נבחרה על ידי משרד החוץ לייצג את מדינת ישראל בכנס "ביטחון ויצירת אמון בין מדינות אסיה", המתקיים כבר 30 שנה, CICA. בהרצאתה סיפרה צורן - אחת משתי נשים מרצות בכנס - על ביטחון מזון עם דגש בעסקים קטנים ובינוניים וקואופרציה. בכנס נכחו נציגים רשמיים של יותר מ-40 מדינות מאסיה.

על פי דו"ח האו"ם, בעולם יש מעל שני מיליארד אנשים הסובלים מחוסר ביטחון תזונתי במגוון דרגות, עד מצב של רעב בעקבות עוני. במדינת ישראל נמצא ידע רב בהתמודדות עם תנאי אקלים וקרקע לא פשוטים. בכנס ביקשו נציגים רבים להיפגש עם נציגת ישראל כדי לייצר שיתופי פעולה. בסיכום הכנס הוגש דו"ח לשר החקלאות ולראש הממשלה. נראה כי הפוטנציאל לישראל גדול.

בסיום הכנס אמרה צורן: "הפוטנציאל לקואופרטיבים עתירי ידע בחקלאות מדייקת כמו החברות הקיבוציות אדיר. מדינות רבות עתירות משאבי מים וקרקע, אך בהיעדר הידע החקלאי, הן מוצאות עצמן עם חשש קיומי אמיתי. בעבור חברות ישראליות שיוכלו להכשיר עובדים מקומיים וליישם טכנולוגיה מתקדמת, זו הזדמנות ייחודית."

גיל לין, מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית: "לתעשייה הקיבוצית ידע, טכנולוגיה וניסיון ההופכים את החברות הקיבוציות למובילות עולמיות בתחומן. אנחנו באיגוד התעשייה הקיבוצית מאמינים שאחריות תאגידית היא אחד המפתחות לצמיחה ולהתפתחות בשנים הקרובות. בתוך זה ביטחון המזון הוא אחד הנושאים הקריטיים לעתיד. משמח לדעת שיש הבנה בינלאומית לחשיבות בחיבור שבין הידע העצום שיש לחברות הקיבוציות הישראליות לבין ביטחון המזון העולמי."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן