מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 16
לעמוד קודם

עובדות שכדאי לדעת על פיטאיה

19/07/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

חקלאי גרנות, חברה לשיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, בבעלות הקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות, תשווק גם השנה את פרי הפיטאיה לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים.

החברה תשווק שני זנים של פיטאיה, אדומה וצהובה, כחלק מסל הפירות והירקות של חקלאי גרנות, הכולל אבוקדו, פירות הדר, בננות, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, גזר, בצל ועוד. את הפיטאיה אפשר להשיג בין החודשים ספטמבר ל-ינואר בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.

אילון זמיר, מנהל מטעי הפיאטיה של חקלאי גרנות בקיבוץ מעברות, העוגן וויתקין, מספק עשר עובדות על פיטאיה:

1. לפיטאיה יש שלושה שמות מקצועיים: פיטאיה, דרגון פרוט (פרי הדרקון) ופרי האלים.

2. היא שיח מטפס הצומח לגובה ויכול להגיע לגובה של 20 מטר.

3. הפיטאיה מגיעה מהמזרח הרחוק ומדרום אמריקה, ויש יותר מ-300 זנים של הפרי.

4. הפרי חדש יחסית בישראל, ומשווק משנת 1998. בישראל מגדלים שישה זני פיטאיה באזור גליל סובב כנרת ועד הנגב והערבה.

5. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים.

6. פרח הפיטאיה פורח רק מספר שעות בלילה, וביום נסגר.

7. בשביל לקבל פרי נדרשים לפחות שני זנים. האבקנים של זן אחד מפרים את הזן השני.

8. על פי מחקרים, פרי הפיטאיה מסייע לפעילות מערכת העיכול, וידוע גם באיזון רמת הסוכר בדם.

9. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים. טעמו מתוק, מעט חמצמץ, והוא בעל צבע סמוק כשל סלק. מכיל מיץ רב.

10. הצרכן הישראלי למד להכיר ולאהוב את הפיטאיה, והיא מאומצת בחום לסל הפירות העונתי. מלבד התכונות הבריאותיות, פיטאיה מוסיפה הרבה צבע ויופי לכל מגש אירוח של פירות. רצוי לאכול אותה לאחר קירור וליהנות מהטעמים הנפלאים והעדינים של הפרי.

 

מימין: פיטאיה חקלאי גרנות. צילום: פיני לוי; אילון זמיר, מנהל מטעי הפיטאיה של חקלאי גרנות. צילום: מעיין עופר

 

מימין: פיטאיה אדומה וצהובה של חקלאי גרנות. צילום: פיני הלוי;  חקלאי גרנות משווקת פיטאיה לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים. צילום: מעיין עופר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן