מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 17
לעמוד קודם

לא זורקים: ייצור מאכלים משאריות מזון ויצירת קומפוסט

27/07/2022
זמן קריאה: 1 דק'

גרינפוד (Greenfood) ורסקיוד (Rescued) הם שני מיזמים שוודיים ששיתפו פעולה בעבר בתחום טכנולוגיית המזון וייצרו בדרכים חדשניות מיצים ומשקאות סמוזי משאריות פרי. כך לדוגמה, שתי החברות ייצרו מיצים המבוססים על חומר גלם ממוחזר, שאריות תבשילי עגבניות וירקות. גם רוטבי התיבול לסלט מבוססים על חומר גלם ממוחזר הכולל שאריות של עגבניות ושורשי ברוקולי.

ליזה איסקסון (Lisa Isakson), ראש מערך הקיימות בגרינפוד מסבירה את דרך הפעולה של החברה: "אנחנו מזהים מזון שעומד להיזרק ומשתמשים בו בדרכים אחרות, בין אם זה שילוב בתוצרת שלנו או בשיתוף פעולה עם חברות אחרות".

על פי הערכות כ-30% מכל המזון שמיוצר בעולם, נזרק לפח. קיים צורך חיוני להפחית את פסולת האוכל שמשפיעה על האקלים והסביבה וכבר כיום, בעקבות מודעות והתגייסות של חברות, כמות הפסולת המיוצרת ממזון היא קטנה משמעותית מבעבר, אך עדיין לא מספקת.

שתי החברות החליטו להעלות הילוך בתהליכי הייצור של החברות ולקדם מיזם חדש משותף שמטרתו לייצר קומפוסט משאריות מזון שלא ניתן להפכן לחומרי גלם עבור מוצרים חדשים.

השותפים התקינו מכונת קומפוסט חדשה שהופכת שאריות אוכל לקומפוסט עשיר בחומרים מזינים לאדמה. המטרה העתידית שהציבו לעצמן החברות היא  לייצר 100 קילו של קומפוסט מטון של פסולת מזון כחלק ממיחזור חדש ומדהים. הקומפוסט של רסקיוד כבר נמכר בשוודיה, נורבגיה ופינלנד.

 


מקור: www.greenfood.se

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן