מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 17
לעמוד קודם

פי 5: שיטה חדשה לעיבוד דגים

01/08/2022
זמן קריאה: 1 דק'

חוקרי אוכל ומזון מאוניברסיטת צ'למרס לטכנולוגיה (Chalmers University of Technology) פיתחו שיטת מיון חדשה לעיבוד דגים ולניצולת גבוהה יותר. השיטה החדשה מאפשרת להפיק עד חמישה חלקים טובים לשימוש מדגים, בניגוד לשיטה הרווחת בה פילה הדג הוא החלק העיקרי והיחיד לשימוש בני אדם. שאר חלקי הדג נזרקים או משמשים כמזון לבעלי חיים.

שינוי שיטת עיבוד הדגים תגדיל את הניצולת האפשרית, את השימוש בחומרים מזינים המצויים בדגים ותפיץ שיטות עבודה ידידותיות יותר לסביבה. חומרי הגלם הללו יכולים לשמש לייצור נגיסים, קציצות, מקורות פרוטאין או שמנים עשירים באומגה-3.

אינגריד אודלאנד (Ingrid Undeland) ראש צוות המחקר ופרופסור למדע המזון במחלקה הביולוגית של אוניברסיטת צ'למרס מסבירה את השיטה החדשה: "אנחנו מתייחסים לכל חלקי הדג עם אותה תשומת לב כמו לפילה. הדגש שלנו - לשמור על איכות לאורך כל הדרך". במקום לשים את השאריות במקום אחד ופשוט לזרוק, מטפלים בכל חלק בנפרד - בדומה לתעשיית הבשר".

שיטת המיון החדשה של חלוקה לחמש חתיכות שונות כבר מיושמת באחת מחברות המזון שעובדת בשיתוף פעולה עם המחקר. "סווידן פלגיק" (Sweden Pelagic) שמתמחה בעיבוד דגים כבר הגיעה לתוצאות טובות בעקבות השיטה החדשה. מנכ"ל החברה מרטין קולין (Martin Kuhlin) מציין ששיטת המיון החדשה העניקה לחברה אפשרויות חדשות לפיתוח של מזון בריא וטעים ולהרחבת סל המוצרים.

 


מקור: www.ien.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן