מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 18
לעמוד קודם

פיתוח מקומי: אפליקציה חדשה למניעת בזבוז מזון ולשיפור הבריאות

02/08/2022
זמן קריאה: 2 דק'

דניאלה סאונימה, סטודנטית שנה ב' במחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל, יזמה במסגרת קורס של ד"ר שירי שרף דגן, בנושא תזונה תעשיה וטכנולוגיה, אפליקציה למניעת בזבוז מזון ושיפור הבריאות. שם האפליקציה: Sustaineat (מזון בר קיימא), והיא מיועדת לכל אחד ואחת לשימוש בסמארטפון, ומספקת פתרון לניהול מזון ומניעת בזבוז שלו.

דניאלה התקבלה לתוכנית היזמות באוניברסיטת אריאל והתקדמה עם המיזם. כיום הפיתוח נמצא הליכי גיוס תקציבים לטובת התקדמות עם הרעיון.  

דניאלה סאונימה, בת 24, מניו ג'רסי ארה"ב: "למדתי בבי"ס יהודי ציוני ועליתי לישראל בגיל 18, כדי להתגייס ושרתתי כלוחמת ומפקדת בחטיבות החילוץ וההצלה. לשמחתי הורי עלו לאחרונה בעקבותי לישראל". 

"מאז ומתמיד אני מתעניינת בבריאות ובמזון, וכן בהשפעה שלו על העולם והסביבה. כל אחד מאיתנו יכול וצריך לקחת חלק בהגנה על הסביבה. וזאת במעקב אחרי הקניות והמאכלים שיש לנו כבר בבית, ניתן לצמצם את בזבוז המזון שגורם לנזק משמעותי לסביבה שלנו". 

"בשיעור של ד"ר שירי שרף דגן, היה לנו פרויקט לחשוב על רעיון  לשיפור אורח חיים והבריאות.  הפרויקט שלי היה אפליקציה שמטרתה למנוע בזבוז מזון ולשפר את הבריאות. וזאת באמצעות מעקב אחרי המזונות שברשותנו,  לאכול ולבשל אותם לפני שיפוג תוקפם. בכל בית וכל משפחה שהייתי אצלם גיליתי את הצורך לאפליקציה מסוג זה. התקבלתי לתוכנית האקסלרטור של מרכז היזמות והחדשנות באוני' אריאל. במסגרת התוכנית פגשתי שותף אביחי שפירא סטודנט לכלכלה ומנהל עסקים מאוני' אריאל, ושם נעזרנו בתכונית ובמנטורים לפיתוח תוכנית עסקית. עכשיו אנחנו בתהליכי התקדמות עם המיזם ומקווים לפתח מוצר ראשוני בקרוב". 

נתונים מצביעים כי כשליש מהמזון הנרכש, נזרק לפח. כמות עצומה זו היא בזבוז עצום של כסף ומשאבים, ובנוסף הזבל מזהם משום שהוא גורם לפליטת גזי חממה שפוגעים בסביבה. הנזק הכלכלי השנתי הוא עצום ומעלה גם את יוקר המחייה. האפליקציה משלבת ניהול מזון במקביל להצעת מתכונים אישיים, בהתאם להעדפות המשתמש ופריטי מזון, במיוחד כאלה שמתקרבים לתאריך התפוגה.

המיזם משפר את ה well-being, הייצור והצריכה באופן אחראי ועונה ליעדי הפיתוח בינלאומי בר קיימא של האו"ם. והוא גם הראשון אשר המציע פתרון end-to-end מתואם אישית, עם התמקדות בקיימות (sustainability) עבור צרכנים וצרכניות. 

 

מימין: אביחי שפירא, דניאלה סאונימה, איל גולדזנד, מנהל המרכז היזמות - צילום: רועי סהר

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן