מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 19
לעמוד קודם

מחקר חדש: צריכת מלח עלולה להוביל למוות מוקדם

10/08/2022
זמן קריאה: 1 דק'

מחקר בריטי שפורסם במגזין האירופי לבריאות הלב (European Heart Journal) מצא שצרכנים שממליחים את מזונם מצויים בסיכון גבוה יותר למוות מוקדם מאלה שאינם צורכים מלח כלל.

בקרב צורכי מלח הסיכון נמדד כגבוה ב-28 אחוזים. על פי נתוני המחקר, גברים עם צריכת מלח מופרזת איבדו 2.3 שנים מהחיים בממוצע, ואילו בקרב נשים עם צריכת מלח מופרזת, החיים התקצרו ב-1.5 שנים בממוצע.

החוקרים מצאו שצריכת פירות וירקות מקזזת בקרב צרכני מלח את השפעה השלילית על הבריאות ולא נמצא קשר משמעותי בין צריכת מלח מופרזת לסיכון תמותה מוגבר בקרב אנשים שמרבים באכילת פירות וירקות.
עם זאת, צריכת הסודיום, שמצוי במלח, נקשרה במחקר לבעיות בריאות שונות, כולל מחלות לב, לחץ דם גבוה ושבץ.

המחקר נערך באמצעות שאלונים ולמעלה מחצי מיליון אנשים השתתפו ולקחו חלק במילויים. חוקרי המחקר נעזרו במאגר הענק של המידע הביולוגי והבריאותי שנאסף ועקבו במשך 9 שנים אחר הרגלי הצריכה של המשתתפים, השפעות בריאותיות ושיעור המוות בקרב הנחקרים.

המלצות החוקרים הן ברורות ומציעות לסועדים לוותר על המלחת האוכל בארוחה. החוקרים ציינו מלח הוא רכיב דומיננטי בבישול ביתי ומצוי ממילא ברמות גבוהות מדי באוכל תעשייתי והציעו לסועדים להסתפק בכמות המלח המצויה כבר במזון. עוד קראו החוקרים לחברות מזון וליצרניות להפחית את כמות המלח במוצרי המזון התעשייתיים. 

 


מקור: www.fooddive.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן