מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 22
לעמוד קודם

ביקור נציגי FAO לדיונים על בשר מתורבת

08/09/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

שירות המזון הארצי במשרד הבריאות מארח בימים אלה, 8-6 בספטמבר, את ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), לדיונים ממשלתיים בנושא מזון מבוסס תאים ("בשר מתורבת"). הדיונים מתמקדים בבטיחות מזון מסוג זה. בביקור בישראל מתקיימים שיחות ודיונים בנושא עם משרד הבריאות, ומתקיים דיאלוג בשולחן עגול עם מפתחים וחוקרים מהארץ ומהעולם, המציגים טכנולוגיות ומוצרים מבוססי תאים. כן מתקיים ביקור במיתקן ייצור פיילוט של חברה ישראלית מובילה בתחום.

בכל העולם מחפשים פתרונות לאתגרים הקשורים למזון, והאפשרויות הטמונות במזון מבוסס תאים הולכות ומתבררות. ייצור מוצרים מתרביות תאים של בעלי חיים במקום מבעלי החיים עצמם, זוכה להכרה הולכת וגוברת כמקור חלבון בר-קיימא מבחינה סביבתית.

לנוכח הביקוש העולמי הגובר לחלבון, למזון זה פוטנציאל להאכיל אוכלוסיות גדלות, להעצים קהילות מקומיות, לטפח שיתופי פעולה אזוריים ולעודד צמיחה כלכלית. במזרח התיכון, שבו מיובא רוב החלבון מהחי, ביטחון תזונתי הוא נושא קריטי, והדבר הופך את המזון המבוסס על תאים לחשוב למדינת ישראל. לישראל תרומה ראויה לציון לחקר תאי גזע ותחומי מדע אחרים הקשורים לייצור מזון מבוסס תאים.

ד"ר זיוה חממא, מנהלת המחלקה לניהול סיכונים במזון בשירות המזון הארצי במשרד הבריאות: "דיונים אלו על בטיחות מזון מבוסס תאים חשובים ביותר כדי שהחדשנות במזון תממש את מלוא הפוטנציאל שלה. להבטחה של בטיחות המזון ובריאות האזרחים יש חשיבות עליונה לציבור הרחב, והיא בראש סדר העדיפויות של הדיונים המתמשכים בין משרד הבריאות ל-FAO ולחברות המפתחות מזון מבוסס תאים."

ד"ר מרקוס ליפ, בכיר בחטיבת בטיחות מזון בארגון המזון והחקלאות של האו"ם: "ככל שהנוף המסחרי של מזון מבוסס תאים מתרחב, ממשלות מעודדות אותנו להבטיח בטיחות ובריאות. הדיונים יכולים להועיל לכל הציבור בישראל - חוקרים, יצרנים, ארגונים לא ממשלתיים ואזרחים פרטיים - על ידי שיפור ההבנה שלנו במוצרי מזון מתורבתים."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן