מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 23
לעמוד קודם

ארבעה טיפים לשדרוג שולחן החג

19/09/2022
זמן קריאה: 3 דק'

לקחתם על עצמכם את המשימה הלא פשוטה לארח את בני המשפחה, החברים והקרובים בראש השנה הקרוב. גיבשתם תפריט טעים ומהודק, קניתם את המצרכים וחומרי הגלם הדרושים, ואפילו האורחים כבר מתכוננים ללקק את האצבעות. אבל אתם? אתם לא רוצים להיות מארחים ממוצעים, אלא כאלו שאת הארוחה שלהם יזכרו שנים.

תפוח בדבש, ראש של דג, כרישה ותמר - כל מרכיבי החג לפי הסדר, על משמעותם, יעזרו לפתוח את השנה החדשה באופן חיובי וכהלכתה, והם פרושים על שולחן החג. הבעיה היא שהם פרושים על כל שולחן חג באשר הוא, ואתם בתור מארחים נחושים לייצר אווירה ייחודית ומרשימה.

כיצד אפשר לשדרג את העיצוב של שולחן הארוחה בחג הקרוב כדי להפוך את החוויה של האורחים לייחודית? איך תוכלו לשדרג את ארוחת החג מטובה וטעימה לכזו שתשאיר חותם? מיטל רובין-עובדיה, מנהלת שיווק בסולתם, אספה רעיונות יצירתיים לשדרוג שולחן החג, שיהפכו אותו לחלק מהחוויה. הנה ארבעה רעיונות לארוחת חג בלתי נשכחת.

 

סיר למרכז השולחן

כדי ליצור חוויית אירוח משודרגת, כדאי להכיר את הטרנדים החמים בעולם האירוח ולהתחבר אליהם. הסיר הוא מוקד בישול הארוחה, וכעת מקבל מקום של כבוד במרכז השולחן. מוותרים על המעבר של האוכל מהסיר אל צלחת הגשה מפונפנת, ומעבירים את הסיר הלוהט ישירות מהכיריים אל השולחן, ומהסיר מעבירים את האוכל ישירות לצלחות האורחים עם כף הגשה. תוך כדי כך האדים המהבילים מתפזרים באוויר.

צורת הגשה זו תרשים את האורחים ותיהפך לאטרקציה. בעבור חובבי בישול ואירוח ברחבי העולם, הגשה בתוך סיר נחשבת לסימן של אותנטיות באירוח, שמחברת את האורחים לתהליך הבישול וההשקעה. יתרון נוסף הוא שהאוכל מגיע חם וטרי, ללא שלבי ביניים שבמהלכם הוא עשוי להתקרר, ועד שיגיע אל צלחותיהם של האורחים יהיה פושר.

מלבד היתרונות הקולינריים, זו גם הזדמנות מצוינת להציג את כלי הבישול, להשוויץ בהם, ולהציג אפקט מרשים, מגוון ומקורי, של הגשה שמפגינה יצירתיות, ולבטח ייצור את אפקט ה"וואו" עם ריח משכר ואדים שיגיעו הישר לאפם של האורחים הרעבים.

זקוקים לתמריץ נוסף? בסוף הערב יהיו פחות כלי הגשה לשטוף. רק אל תשכחו לרכוש תחתית עמידה ומבודדת מחום כדי שלא תשרפו את השולחן.

 

שדרוג שולחן החג, באדיבות סולתם. צילום: אנטולי מיכאלי

 

שולחן החג, באדיבות סולתם. צילום: גל בן זאב

 

לגוון את צבעי השולחן

אנו נוטים להתרכז במאכלים שימלאו את השולחן, אך חשובים לא פחות הם אלמנטים עיצוביים שיעשו נעים בעין ויכניסו צבע לארוחה. אפשר להשתמש בצמחים או בפרחים צבעוניים טריים, ואף בעשבי תיבול שאפשר לקטוף ישירות מהצמח. חשבו באופן יצירתי, ולכו על פי טעמכם האישי.

כדי להוסיף לחוויה אפשר לקשט בפרחים, או במזכרת כלשהי שהאורחים יוכלו לקחת איתם הביתה בסיום הארוחה, בדומה לנעשה בחתונות בשנים האחרונות. כך תוודאו שהאורחים קיבלו ארוחה טעימה ומזכרת מדליקה.

 

מנה בבישול ארוך

לכל מארח ידוע, שככל שהמנה מושקעת יותר, כך בדרך כלל האורחים מתרשמים ממנה יותר. זו הסיבה שמתכונים בבישול ארוך, שידועים בטעמיהם העמוקים והמשכרים, בדרך כלל זוכים להצלחה ולתשבחות. באמצעות הסיר הנכון תוכלו להכין מנות מנצחות מסוג זה, להשוויץ ולספר איך השקעתם שעות בהכנת המנה המנצחת.

 

כלי בישול שקל לנקות

הטיפ האחרון יקל את המשימות שאחרי הארוחה. לאחר שהושלמה משימת האירוח, מגיעה משימה מעט מעיקה, מעצבנת, אך חשובה ובלתי נמנעת - שטיפת כלים בסיום הארוחה. כדי להקל על עצמכם, בחרו כלי בישול קלים לניקוי, כאלו שלא נדבקות אליהם שאריות האוכל שהופכות את הניקוי למשימה כמעט בלתי אפשרית, שמצריכה השריה וזמן.

זכרו, גם אם יש ברשותכם מדיח כלים, לא כל סיר ומחבת מתאימים להיכנס אליו ולהתמודד עם טמפרטורת המים הגבוהה וריכוז הסבון. בחרו בכלי בישול עם ציפוי Non-Stick שמאפשר ניקוי מהיר וקל.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן