מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 24
לעמוד קודם

עובדות על פסטה לקראת יום הפסטה הבינלאומי

24/10/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיחול כמדי שנה ב-25 באוקטובר, אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא, מספקת כמה עובדות חשובות.

פסטה היא אחד המאכלים הבסיסיים ביותר בעולם. ישנן מדינות אשר הרכיב העיקרי בתזונה של תושביהן הוא פסטה, איטליה למשל, שם משמעות השם פסטה היא בצק. אבל למעשה, מקור הפסטה הוא בכלל בסין. ישנן עדויות שפסטה נאכלה בסין כמה אלפי שנים לפני הספירה, והגיעה לאיטליה כעבור שנים רבות.

פסטה היא פחמימה. היא עשויה מקמח חיטה קשה (לרוב דורום), מים ולפעמים ביצים. בכוס פסטה לאחר בישול יש כ-160 קלוריות, כ-30 גרם פחמימות, כשישה גרם חלבון, כשני גרם סיבים תזונתיים ומעט שומן ונתרן. אפשר לשלב פסטה בתפריט היומי, כחלק מתזונה מאוזנת, ללא חשש מעלייה במשקל, כל עוד מקפידים על כמות נאותה (חצי כוס עד כוס בארוחה), בשילוב רוטב שאינו עתיר קלוריות, לצד מנת בשר או תחליף בשר וירקות.

יש פסטות מחיטה מלאה או מקמח כוסמין. פסטות אלה עשירות יותר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, אשר תורמים לתחושת שובע ולעיכול תקין. אין הבדל קלורי בין הפסטות האלה לבין פסטות מחיטה רגילה.

לנמנעים מגלוטן, יש מבחר פסטות ללא גלוטן. הן עשויות מקמח אורז, מקמח תירס או מקמחי קטניות כגון שעועית או אפונה. האחרונות מכילות כמות גדולה יותר של חלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים.

הרוטב המוכר ביותר לפסטה הוא רוטב עגבניות. עגבניות הן מקור חשוב לנוגד החמצון ליקופן, המעניק את הצבע האדום לירקות ולפירות. התכונה הנוגדת חמצון החזקה שלו עשויה לתרום למניעה של מחלות רבות ולהגנה על העור מנזקי קרינת השמש. היתרון של לויקפן הוא שהוא לא נהרס בעיבוד העגבניות, כמו ביצירת רסק עגבניות או רוטב עגבניות, והבישול של העגבניות אפילו הופך את הליקופן לזמין יותר לספיגה.

אם כן מנה של ספגטי איכותי עם רוטב עגבניות היא למעשה מנה מזינה התורמת מבחינה בריאותית.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן