מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 28
לעמוד קודם

פיתוח של פתקים אכילים עם מידע תזונתי

21/11/2022
זמן קריאה: 0.5 דק'

אחד הכיוונים שמתפתחים בזמן האחרון בתעשיית המזון ובענף טכנולוגיות המזון הוא ייצור פתקים אכילים. הם אמורים לכלול מידע תזונתי ולהחליף את העטיפות של האוכל. חוקרים מאוסקה שביפן עלו על דרך להכניס פתקים לתוך המזון. כך הצרכנים יוכלו לקרוא על הרכיבים של המאכל בלי לפרק אותו. יתרון נוסף של השיטה שפיתחו הוא שהתג לא משפיע על הטעם או הנראות חיצונית של המאכל.

היוזמה הטכנולוגית היא חלק מהשאיפה לחסוך באריזות בלי לפגוע באיכות המזון. חברות מזון וצוותי מחקר מתקדמים מפתחים תגי מזון אכילים שלא מזיקים לבריאות הצרכן. ימאטו מיאטאקה (Yamato Miyatake), ראש צוות פיתוח באוניברסיטת אוסקה מסביר, שהיום מדפסות תלת-ממד מסוגלות להדפיס אוכל. בהמשך אפשר להדפיס קודי QR על גבי מוצרי מזון כגון עוגיות ועוד.

ברמת העיקרון, אפשר להדפיס עוגיות עם מידע תזונתי שנמצא עליהן ונגלה ברגע שמאירים את האזור. במקרה כזה הקוד נוצר מהעוגייה עצמה, ולא מפריע לטעם או להרכב התזונתי שלה. הטכנולוגיה היא דוגמה מעולה לשינוי דיגיטלי שאפשר ליישם באוכל.

 


מקור: www.ien.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן