מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 29
לעמוד קודם

הסקוטית משיקה יינות מיקב רנאטו ראטי

29/11/2022
זמן קריאה: 2 דק'

הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את יינות היקב רנאטו ראטי (RENATO RATTI) מאיטליה - פיימונטה ומשיקה שני יינות יבשים, אדום ולבן, שיצטרפו לשלושת היינות הקיימים. יקב רנאטו ראטי נחשב לאחד היקבים המוערכים ביותר בעולם בכלל ובאיטליה בפרט. מדובר ביינות בולטים, איכותיים וייחודים.

רנאטו ראטי ברברה ד'אסטי באטליונה הוא יין אדום יבש מענבי ברברה. הענבים נבצרים בבשלות אופטימלית. ביקב הם עוברים מעיכה והתססה במכלי נירוסטה, ובתום התסיסה, לאחר כשבועיים, היין מועבר לאחסון כמה חודשים, חלקו בחביות וחלקו במכלי נירוסטה.

ליין צבע אדום עז, עם ארומה של פירות בשלים על רקע תבלינים. היין עשיר ומתאים ליישון כמה שנים. היין ילווה נהדר בשר אדום על גריל ומנות ראשונות מתובלות. מחיר מומלץ: 99 ₪, 750 מ"ל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 18-16 מעלות.

רנאטו ראטי שרדונה לאנגה הוא יין לבן יבש מענבי שרדונה. הענבים עוברים פרס עדין מאוד, ולאחריו התירוש עובר תסיסה מבוקרת טמפרטורה, כ-30% ממנו בחביות. היין נשאר "על שמרים" במכלים 7-6 חודשים. ליין צבע זהב עמוק, והוא עשיר מאוד בארומות של פרי טרופי, בננה, אשכולית ועוד. סיומת היין מזכירה מעט דבש.

היין מתאים למאכלי דגים ופירות ים, ומתחבר למאכלי ירקות. ההתיישנות בבקבוק מעשירה את טעמיו והופכת אותו מתאים גם למנות מתובלות יותר. מחיר מומלץ: 99 ₪, 750 מ"ל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 12-10 מעלות.

 

צילום: יח"צ

 

רנאטו ראטי נולד בשנת 1934 ולמד ייננות באלבה. בשנת 1965 רכש את הכרם הראשון שלו: חלקה קטנה במרסנסקו, בליבו של אזור ברולו, בלה מורה. כעבור ארבע שנים הצטרף אליו אחיינו מאסימו מרטינלי. יחד, חופשיים מכלבי המסורת שהגבילו את שכניהם, שיפרו וייעלו את תהליכי ייצור היין שלהם ורכשו כרמים נוספים. באותן שנים הקימו את מוזיאון היין של רנאטו ראטי, בכנסיה עתיקה.

עד למותו בשנת 1988 נעשה רנאטו ראטי לאחד המומחים המוערכים ביותר ליינות ברולו. בשנות ה-90, לאחר מותו, בנו פייטרו שהמשיך את דרכו של אביו, הגדיל והרחיב את הכרמים, ובשנת 2002 התחיל לבנות את היקב והמרתפים החדשים של רנאטו ראטי.

היקב החדש בנוי כך שתהליך קליטת הענבים, ההפרדה שלהם והייננות יתבצעו באופן שיביא לידי ביטוי את הייחודיות של כל אחד מתתי האזורים של הלאנגה: יינות ברולו, לה מורה או כרמים וחלקות אחרים. ליקב יש כיום כ-350 דונם בשישה אזורי יין בלאנגה.

על תווית בקבוק האלבה האופייני לבית רנאטו ראטי מופיעה דמותו של חייל פיאמונטזי, מאלה שהגנו על האזור בזמן המלחמות הנפוליאוניות.

אך יותר מכל תרומותיו לתרבות היין בפיימונטה, רנאטו ראטי הוביל את שינוי התפיסה בקרב אנשי היין. בשנת 1971 הציג את מפת הכרמים הייחודיים, כנהוג בשיטת בורגון CRU. ייחוד הכרמים נהוג מאז ועד היום, וחולל מהפכה ביחס הייננים למקור הגידול שלהם.

את היינות אפשר להשיג בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות ובמסעדות וברים נבחרים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן