מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 29
לעמוד קודם

חקלאי גרנות תשווק אבוקדו בשל מוכן לאכילה

05/12/2022
זמן קריאה: 1 דק'

כספקית אבוקדו מהגדולות ביותר בשוק המקומי, עם שיווק של מבחר זני אבוקדו כל העונה, חקלאי גרנות מסמנת את היעד הבא. החברה מעמיקה את פעילותה בתחום האבוקדו ומשיקה לראשונה אבוקדו בשל ומוכן לאכילה. האבוקדו הבשל מוכן לצריכה מיידית, ישווק באריזת קופסה מעוצבת, שבה ייארזו 3-3 יחידות, על פי הזן והעונה.

בשלב הראשון ישווק אבוקדו מזן אטינגר, הפותח את עונת האבוקדו בישראל, והנחשב לזן מובחר וטעים האהוב ביותר על הישראלים. לאחר מכן ישווקו זני אבוקדו נוספים, בהם פוארטה וארדיט. בהמשך ישווק אבוקדו מסוג האס, המוביל את הייצוא הישראלי של אבוקדו לחו"ל, גם הוא באריזה ייעודית מעוצבת.

שיווק אבוקדו בשל ומוכן לאכילה הוא יתרון עצום לצרכן. האבוקדו ניתן לאכילה מרגע הקנייה מייד. נחסכים זמן ההמתנה להבשלה, תשומת הלב הנדרשת לצריכת האבוקדו בזמן, בזבוז של חומר גלם וכסף. לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, מגמות הבריאות, הצמחונות והטבעונות העולמיות, המצויות בעלייה, מגדילות את נתח השוק של קהל הצורך אבוקדו מדי יום. "זיהינו צורך אקוטי אצל הצרכן הישראלי, לרכוש ולצרוך אבוקדו מוכן ובשל לאכילה, ולכך אנו מבקשים לתת מענה. נשווק אבוקדו מוכן לאכילה כל העונה, בזנים שונים."

צריכת האבוקדו בעולם מצויה במגמת עלייה חדה. על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא. כ-20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו הרבה ויטמינים, שהעיקרי בהם הוא ויטמין E הנחשב נוגד חמצון חשוב ביותר המגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה.

אבוקדו מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, והדבר הופך אותו לבעל חלבון מלא. הוא מכיל גם פחמימות - בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן, ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק.

 

אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות. צילום: אחיקם חיים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן