מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 31
לעמוד קודם

גלידה בקפסולה ב-60 שניות

15/12/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

למה הטעם והמרקם של גלידה מהסופר שונים מאלה של גלידה מגלידריה?

ברק בית הלחמי, איש צבא לשעבר עם תשוקה גדולה למזון, הקים לפני שבע שנים את חברת הפודטק סולטו (Solato) הישראלית, והבין שהסיבה לכך היא המסע הארוך שעוברת הגלידה עד הגעתה אל הצרכן: מהמפעל לחנות, מהחנות לעגלה, מהעגלה לתא המטען וממנו אל המקפיא הביתי. עד שאנחנו אוכלים, הגלידה עוברת מספר סיבובי הקפאה והפשרה, והטמפרטורה שלה מתנדנדת הרבה פעמים.

הבעיה הזאת הביאה את בית הלחמי ואת חברת סולטו לפתח מכונת גלידה חדשנית ומהפכנית לייצור עצמי של גלידה. בשלב הראשון המכונה מיועדת לשוק המקצועי והתעשייתי, אבל בעתיד גם לשוק הביתי.

מה כל כך מיוחד בעוד מכונת גלידה? אז זהו, לא מדובר בעוד מכונת גלידה, אלא במכונה שמזכירה במראה ובאופן ההפעלה שלה מכונת קפה. היא פועלת על בסיס קפסולות, ויכולה לייצר גלידה טרייה בתוך דקה בשלל טעמים, בין השאר פרוזן יוגורט, סורבה ואייס קפה, בהתאם לקפסולה הנבחרת.

חברת הפוד טק הישראלית סולטו לא רק מביאה לעולם בשורה של גלידה בקפסולות, אלא גם חושבת על העתיד מהבחינות של קיימות וייצור גלידות. הכנת גלידות באופן מסורתי אינה ידידותית לסביבה, בשל בזבוז האנרגיה שכרוך בתהליך: מעבר להקפאה חוזרת, 40% מהאוויר מוקפא בתהליך ומוביל אוויר.

המכונות של סולטו צורכות 5% אנרגיה בלבד יחסית למכונות מסורתיות, ובאמצעות טכנולוגיה ייחודית מאפשרות להיות ידידותיות יותר גם לבריאות הגוף שלנו: הוספת 40% פחות סוכר, ובכל זאת הטעם דומה, והמרקם והטמפרטורה מדויקים.

המכונה משווקת בין השאר לשוק האמריקני. על פי אתר החברה, יש לה יותר מ-100 מתכונים, ולכל טעם קפסולה אחרת. הפעלת המכונה פשוטה במיוחד: מכניסים קפסולה של המנה שבה מעוניינים, המכונה קוראת את הקוד המוטבע על הקפסולה, ומבינה מה נדרש ממנה כדי להפוך תוך דקה את המיקס הספציפי שנמצא בתוכה לגלידה במרקם ובטמפרטורה האידיאליים לו.

באמצעות מערכת קירור זעירה, סנסורים מגוונים ולוגיקה מתקדמת, המכונה מחקה את שיטות ההכנה הידניות, ותוך 60 שניות יוצאת גלידה.

המכונה אומנם פשוטה וידידותית למשתמש, אך כדי לייצר אותה רשמה סולטו יותר מ-70 פטנטים על החלקים שמרכיבים אותה. הטכנולוגיה מורכבת ומרובת ניואנסים. אפשר למשל להורות לה שאסור למכור קפסולה שמכילה אגוזים, אלרגנים אחרים או חלב.

וזה לא הכול. המכונה מחוברת לענן. בחברה יודעים בדיוק איפה כל מכונה בעולם נמצאת, כמה צרכו בכל יום, אילו טעמים, כמה מנות ומתי.

 

לפרטים נוספים באתר החברה לחץ כאן

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן