מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 33
לעמוד קודם

סטייקהולדר תדפיס מוצרי דגים מתורבתים

17/01/2023
זמן קריאה: 1 דק'

סטייקהולדר פודס (Steakholder Foods Ltd, לשעבר MeaTech 3D MITC), חברת מזון דיפ-טק בינלאומית בחזית תעשיית הבשר המתורבת, הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת הדגים ופירות הים המתורבתים מסינגפור אומאמי מיטס (Umami Meats), כדי לפתח מוצרי צלופח ודקר מודפסים בתלת-ממד. היוזמה ממומנת על ידי מענק מ-Singapore Israel Industrial R&D Foundation (SIIRD), שיתוף פעולה בין Enterprise Singapore ורשות החדשנות הישראלית.

שיתוף הפעולה של סטייקהולדר פודס עם Umami Meats משקף הזדמנות ייחודית לכניסה לשוק הסינגפורי, המדינה היחידה בעולם שבה בשר מתורבת מאושר כיום רגולטורית. שיתוף הפעולה יכלול העברת טכנולוגיה וידע מ-Umami Meats לסטייקהולדר פודס בכל הנוגע לפרוטוקולי גדילה והתמיינות של תאי צלופח ודקר כדי להרחיב את תהליך הייצור של דגים מתורבתים. סטייקהולדר פודס תשתמש בטכנולוגיה שפיתחה להדפסה בתלת-ממד לחיקוי המרקם הייחודי של דגים, בהתאם לפטנט שהוגש בנובמבר האחרון.

פיתוח אב-טיפוס ראשון של הפרויקט, מוצר מודפס היברידי בעל מרקם של דג דקר, צפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2023. המוצר יודפס באמצעות טכנולוגיית הדפסה ביולוגית תלת-ממדית של סטייקהולדר פודס בשילוב דיו ביולוגי אשר יותאם לתאי הדקר של Umami Meats.

יאיר אילון, סמנכ"ל פיתוח עסקי בסטייקהולדר פודס ציין: "שיתופי פעולה תעשייתיים הם היבט קריטי באסטרטגיה העסקית ארוכת הטווח שלנו. שיתוף הפעולה עם Umami Meats משמעותי במיוחד- בעקבות ההישג האחרון שלנו עם מרקם דג מבושל, ומכיוון שהוא נתמך ביוזמה משותפת של ממשלות סינגפור וישראל."

מיהיר פרשד (Mihir Pershad), מנכ"ל ומייסד Umami Meats, הוסיף: "נשלב את בסיס הידע העמוק והניסיון שלנו בחקלאות ימית-תאית עם טכנולוגיית ההדפסה הביולוגית התלת-ממדית של סטייקהולדר פודס. אנו מאמינים כי שותפות זו תעזור לנו לקדם את החזון של מערכת מזון חדשה ובת-קיימא לשימור המערכות האקולוגיות הימיות."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן