מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 38
לעמוד קודם

מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

23/05/2023
זמן קריאה: 1 דק'

מחפשים מתכון לארוחת שבועות חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.

 

צילום: יח"צ

מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף

2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף

3 כפות רסק עגבניות

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%

200 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת

10 עלי בזיליקום, קצוצים גס

2 ביצים

מלח ופלפל

אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה:

עלי בזיליקום

הכנה

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות, ומסננים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קצ'קבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

5. בקערה נפרדת מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה.

6. מרכיבים את הלזניה:

* יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד.

* מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כשליש מהאטריות המוכנות).

* יוצקים מעל שליש מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.

* חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות פעמיים נוספות.

* מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.

* מפזרים בנדיבות פרמז'ן.

7. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

8. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן