מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות
מחפשים מתכון לארוחת שבועות חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.
צילום: יח"צ
מרכיבים לתבנית מלבנית בינונית
2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
3 כפות רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
200 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה:
עלי בזיליקום
הכנה
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות, ומסננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קצ'קבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
5. בקערה נפרדת מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה.
6. מרכיבים את הלזניה:
* יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד.
* מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כשליש מהאטריות המוכנות).
* יוצקים מעל שליש מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.
* חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות פעמיים נוספות.
* מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
* מפזרים בנדיבות פרמז'ן.
7. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
8. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.