מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 38
לעמוד קודם

מתכון לפיצה איטלקית: בשמל ותפוצ'יפס

18/05/2023
זמן קריאה: 1 דק'

חברת פסטה ריקו המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה לרגל שבועות מתכון לפיצה איטלקית משובחת בהכנה ביתית: פיצה בשמל ותפוצ'יפס. הפיצה עשויה מכדורי בצק 100% קמחים איטלקיים, בתוספת מפתיעה ומקורית של פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בשמל. הפיצה מרהיבה וטעימה, מתאימה כמנה עיקרית או כתוספת בארוחת החג.

 

צילום: GS1/אסף אמברם

מצרכים ל-6-4 מנות

1 כדור בצק של פסטה ריקו להכנת פיצה (250 גרם)

1 מכל רוטב שמנת וגראנה פדנו של פסטה ריקו (200 גרם)

1 כוס קמח לפסטה מחיטת דורום

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח גס

2 כפות שמן זית

1 ענף רוזמרין טרי

1/4 כפית שחור גרוס

הכנה

1. מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד ארבעה ימים במקרר). מתפיחים בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים, עד שהכדור מכפיל את נפחו.

2. מחממים תנור אפייה לחום הגבוה ביותר כחצי שעה לפני ההכנה.

3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה. מניחים את הפלחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה. מסננים וסופגים היטב את הנוזלים בעזרת מגבת.

4. מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק לכדור עגול.

5. מניחים על גבי הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו, ומסדרים את תפוחי האדמה הדקיקים מעל. מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין.

6. אופים בתנור שחומם לחום מרבי למשך 7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה (האפייה בטאבון תהיה קצרה יותר, 3-2 דקות). מושחים במעט שמן זית, פורסים ומגישים חם.

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן