מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 38
לעמוד קודם

סיידר אלכוהולי מצרפת: לואי רייזון

23/05/2023
זמן קריאה: 1 דק'

הסקוטית מבית ישרקו משיקה לקיץ 2023 סדרת משקאות סיידר אלכוהולי קלילים מצרפת, לואי רייזון (Louis Raison). בסדרה שני מוצרים מרעננים: תפוח ירוק ותפוח אדום.

הסיידרים של לואי רייזון הם מסורת משפחתית שהתחילה בשנת 1923. לואי ריזון, אשר למד את רזי ייצור הסיידר מאביו וברבות הימים קיבל ממנו את החברה, יצר שיתוף פעולה עם מגדלי תפוחים בכל אזור בריטני שבנורמנדי. הם מאמינים כי התשוקה המשותפת לייצור המשקה, היא שנותנת לסיידר של לואי רייזון את האופי הייחודי. לכל אחד מסוגי התפוחים שבהם משתמשים לייצור הסיידר יש פרופיל טעם מובהק, שתוכנן במיוחד לסיידר.

לואי רייזון סיידר קריספ (Louis Raison Original Crisp Cider) עשוי ממגוון תפוחים ירוקים טריים. לסיידר גוון זהוב ובועות עדינות. הוא מרענן וחמצמץ. הטעם מזכיר מעט תפוחי גרני סמית' וגולדן דלישס, עם ניחוח של תפוחים מבושלים, לימון ועשבוניות. מתאים לארוחת גבינות בשלות, בשר אחר וקינוחים על בסיס שוקולד.

לואי רייזון סיידר רוז' (Louis Raison Rouge Delice Cider) עשוי ממגוון תפוחים אדומים טריים, ובעיקר מזן תפוחי רוז' דליס, זן ייחודי ויוצא דופן שלא רק קליפתו אדומה, אלא גם בשרו. לסיידר גוון ורוד-כתום. הסיידר מרענן, פרחוני וחמצמץ, עם ניחוח תפוחי טאטן מבושלים. הטעם הראשוני חמוץ מאוד ומותיר אחריו טעם הדרים עדין עם טעמי פירות יער אדומים - דומדמניות שחורות ואדומות. מתאים לארוחת דגים בגריל, סושי, סלטי פירות ים, עוגות ועוד.

תהליך הייצור מתחיל במיון מוקפד של התפוחים, שטיפתם ומעיכתם עד להפקת המיץ. את מיץ התפוחים מתסיסים בעזרת שמרים מיוחדים, במשך 14-21 ימים עד לקבלת הסיידר האלכוהולי. בתום התסיסה הסיידר מסונן ומעורבב היטב ואז מסונן שוב לקבלת הרענון הרצוי.

מחיר מומלץ לכל אחד מהסוגים: תשעה ₪, 330מ"ל. אלכוהול: 5.5%. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 6-4 מעלות.

 

צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן