מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 40
לעמוד קודם

לרגל יום הצ'יפס: טיפים להכנת צ'יפס

03/07/2023
זמן קריאה: 1 דק'

לרגל יום הצ'יפס הבינלאומי, המצוין מדי שנה ברחבי העולם ב-13 ביולי, רשת BBB מזמינה ליהנות מצ'יפס משובח בשילוב מנצח עם המבורגר טרי וטעים. הצ'יפס המוגש ברשת BBB מגיע מבלגיה, מולדת הצ'יפס, וסוד הפריכות שלו טמון בשיטת הציפוי הכפול, שהופך כל ביס לקראנצ'י.

לדברי שף דוד אלחדף, רשת BBB: "צ'יפס, או טוגן בעברית, מוגש בדרך כלל כתוספת למאכלים עממיים. בעולם קיימים כ-4,000 זנים של תפוחי אדמה, בהם חומים, צהובים וכחולים, וטעם הצ'יפס תלוי גם בסוג תפוח האדמה. הצ'יפס נחשב אחד המאכלים הכי פופולריים ברחבי העולם, ובהולנד הוא אף נחשב לחטיף הלאומי. מקובל למצוא אותו בדוכנים רבים ברחובות העיר, מתובל במלח ונטבל בקטשופ, ברוטב ברביקיו, ברוטב אלף האיים או במיונז.

"בארה"ב למשל הצ'יפס מקובל כתוספת להמבורגר, ולפעמים אף משולב בתוכו. שילוב זה אהוב מאוד ומקובל גם בישראל. באנגליה מגישים טוגנים כתוספת לדג מטוגן בארוחת פיש אנד צ'יפס."

השף דוד אלחדף מעניק מספר טיפים להכנת צ'יפס איכותי וטעים בבית, באופן הנכון: צ'יפס פריך, רך מבפנים, מתמוסס בפה ושזוף מבחוץ.

* בחרו להכנת הצ'יפס תפוחי אדמה טריים, קשים ובעלי קליפה חלקה - ללא קמטים.

* בחרו אך ורק תפוחי אדמה גדולים, שיקלו את הקילוף והחיתוך.

* מומלץ להכין צ'יפס מתפוחי אדמה אדומים, מסוג דזירה. הם מכילים כמות גבוהה של עמילן, שומרים על המרקם וגם מחזיקים מעמד זמן רב יחסית.

* להכנת הצ'יפס המושלם, מומלץ לחתוך ולבשל במים את תפוחי האדמה עד רכות, ולקרר היטב לפני הטיגון.

* אפשר להכין צ'יפס "דל קלוריות" בסיר בישול ללא טיגון.

 

צילום: יח"צ/גיל אבירם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן