מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 42
לעמוד קודם

איך הפכה הבננה לפצצת אנרגיה צהובה

21/08/2023
זמן קריאה: 2 דק'

אוהבים לאכול בננות? יש לכם יום מיוחד, החל ב-27 באוגוסט, וזה הזמן ללמוד קצת על הפרי המתוק, הבריא והטעים הזה, ועל ההבדל בין בננות "רגילות" לבננות אורגניות.

הפרי הכי אהוב בישראל הוא בננה. מלבד הטעם המתקתק והעשיר שלה, בננה מכילה ערכים תזונתיים שישדרגו את התפריט ואף יתרמו לבריאות הכללית. ישראל היא אחת החלוצות בעולם בריבוי שתילי בננה בתרבית, ומייצאת שתילי בננה למטעים ברחבי העולם.

עמרי נתנס, חקלאי המתגורר בקיבוץ מצובה ועובד במטעי הבננות של קיבוץ מצובה, החל לעסוק בחקלאות לפני כ-15 שנה ולמד קורסי הכשרה של חקלאות מקיימת. המשק של הקיבוץ הוא משק גדול ומגוון, עם מספר גידולים ומספר מטעים. אחד הענפים המרכזיים שלו הוא בננות, המאפיינות את הגליל המערבי.

עמרי מספר: "החלטנו להסב לפני כעשור חלק מהבננה לגידול של בננה אורגנית. הבננות בגליל המערבי הן אחד הגידולים העיקריים שלנו. זיהינו שבשוק האורגני אין הרבה מגדלים בסדר גודל שלנו, לכן החלטנו להיכנס לתחום הבננות האורגני. זה אומר שיש גוף פיקוח חיצוני שבודק את הקרקע בתהליך ההסבה של הקרקע הזו לאורגנית, ומוודאים שהיא אכן מתנקה מכימיקלים ורעלים. בכל המטעים שלנו אנחנו מיישמים גישות ידידותיות לסביבה. כחקלאי אתה לוקח על עצמך גידול שהוא הרבה פחות מזיק לקרקע ויותר תומך במי תהום ובמערכות אקולוגיות. זו התפיסה שלי."

כשנשאל עמרי למה ישראלים אוהבים כל כך בננות, ענה: "מדובר בפרי מתוק ומשביע, שמכיל ויטמינים ועשיר במינרלים. תוכלו למצוא אותו כמעט כל השנה. הוא גדל בארץ שלנו בדרך נהדרת עם מעט מאוד מחלות וטיפולים כימיים, בניגוד לאופן הגידול שלו בעולם, ובסוף מקבלים מוצר נהדר. הכי קל לשלוח עם הילד לבית ספר בננות. הוא גם מושלם לשייקים, לקינוחים ועוד."

 

בננות בקיבוץ מצובה. צילום: עמרי נתנס,

קיבוץ מצובה. צילום: אליהו קורן, מתוך ארכיון קיבוץ מצובה

בננה ובריאות

מה היתרונות הבריאותיים של בננה? ועד כמה היא באמת חשובה במשטר הבריאות היומי?

היתרונות הבריאותיים של בננה מגיעים מהוויטמינים ומהרכיבים המזינים האחרים שהיא מכילה. חלק מהרכיבים הם פחמימות, ויטמינים A, C, E ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כגון סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז. כל אלה הופכים את הבננה למזון-על. הבננה מעולה נגד צרבת ועוזרת להקל את הצריבה הודות לנוגדי חמצון ייחודיים הנמצאים בה. אכילת בננה מצוינת להורדת לחץ דם, לטיפול במצבי דיכאון המלווים באנרגיה ירודה ובטיפול במצבי חוסר דם ואנמיה.

בננות מסדירות את פעילות המעיים, מספקות הזנה מהירה לאנרגיה טבעית, מקלות כיבי קיבה (אולקוס), תורמות לבריאות הלב, ויכולות להפחית סיכון לשבץ, לווסת את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב. הן מזרזת חילוף חומרים ומסייעות להרזיה - תכולת השומן בהן נמוכה. בננות מסייעות לנשים בהיריון להתמודד עם בחילות על ידי איזון רמת הגלוקוז בדם ומרפאות עקיצות יתושים.

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן