מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 46
לעמוד קודם

מכונה לקליית פולי קפה

11/12/2023
זמן קריאה: 0.5 דק'

ידוע שקפה הכי טעים כשהוא קלוי טרי. בדרך כלל פולי הקפה הנקנים בחנות עושים דרך ארוכה עד שהם מגיעים למדף, כך שיש סיכוי גבוה שהם נקלו לפי כמה חודשים טובים. מה אם היינו יכולים לקלות את הפולים רגע לפני שהם נכנסים למכונת הקפה?

מיזם המזון אנסה (Ansa) מציג פתרון מקורי עם מכונת קלייה קומפקטית וניידת, e23. המכונה קולה את הפולים הירוקים ישר על המשטח ללא עשן או מקור חום שבדרך כלל משמשים את שיטת הקלייה הרגילה. לפי ההסבר של החברה, המכונה החדשנית משתמשת בשיטת חום דיאלקטרי, בדומה לשיטות פעולה של תנורי מיקרוגל. למכונה מצלמה חכמה שעוזרת להפעיל תהליכי קלייה בד בבד עם הפעלת גלי רדיו.

באנסה לא נתנו הסבר מפורט לגבי שיטות החימום והדרכים הטכנולוגיות שבהן המכונה החדשה עובדת. לפי החברה, היא פיתחה מערכת חשמלית ששולטת במקורות אנרגיה וחום בתהליכי קלייה.

המחירים והזמינות של המכונה עדיין לא פורסמו. כלי תקשורת מקצועיים מעריכים מחירי קנייה שבין חמישה לעשרה אלף דולר למכונה אחת. אם הפרויקט ייצא לפועל, מכונת הקלייה של אנסה תהיה הראשונה בתחום שתשתמש בטכנולוגיות חימום דרך גלי רדיו.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן