מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 56
לעמוד קודם

ארוחות שף עם תוצרת חקלאית טרייה מהערבה

12/03/2024
זמן קריאה: 2 דק'

שפים מובילים ובשלנים מקומיים יקיימו ארוחות שף עם תוצרת חקלאית טרייה מהערבה. אירועי מהחממה לצלחת', בסימן הצדעה לחקלאות הישראלית המקומית, יתקיימו ברחבי הערבה התיכונה והערבה הדרומית בתאריכים 16-14 במרס.

השפים אוהד לוי, יריב איתני, ינון בארי, יונתן דהן, סתיו ארגון, מיכאל איוניר, רוברט ביטון ועוד, יקיימו ארוחות שף המבוססות על טהרת התוצרת החקלאית של הערבה, כחלק משלל אירועי 'מהחממה לצלחת'.

בין הארוחות ואירועי הקולינריה:

  • ארוחה בסגנון 'טברנה מדברית' במשק איתני במושב צופר: בלב מטעי עצי תמר יארח שף יריב איתני מהמעדניה route 90 בצוקים את שף אוהד לוי ממסעדת מאמו באילת ואת שף מיכאל איוניר, בעל קייטרינג ויעוץ קולינרי מעין יהב. השפים יכינו לעיני הסועדים ארוחה על טהרת הדגים, הבשר וחומרי גלם מקומיים. יוגשו מנות פתיחה בסגנון מזנון חופשי, על רקע מוזיקה יוונית ובר אלכוהול שיציע מגוון משקאות.
  • ארוחת פופ אפ של שף יונתן דהן בגלריית עשוש, כפר האומנים צוקים: שף דהן יקיים ארוחת טעימות שתכלול חמש מנות המבוססות על תוצרת הערבה בטעמים של סתיו ואביב, בסגנון 'שרינג'. אפשר להסב לשולחנות פרטיים או על הבר. הארוחה בליווי יינות יקב מואה.
  • ארוחת בראנץ' בניצוחו של שף אוהד לוי בפונדק נאות סמדר, מבוססת על טהרת התוצרת המקומית, פירות, ירקות, גבינות ומשקאות.
  • חוות בין השיטין בחצבה תארח את אנשי פנדה פיתה בשוק הכרמל לערב הכולל את מנות הפיתה המוכרות של פנדה פיתה לצד תוספות וגלידת שף של מחלבת יטבתה.
  • משתה צוהריים משותף - מסעדת פרם אורסולה, המעדנייה כביש 90 ומבשלת בירה ערבה ברחבת המסעדות, השוכנות זו לצד זו בכניסה ליישוב צוקים.
  • ארוחה מדברית לכל המשפחה עם מר מדבר - ערן לוין. הארוחה בסגנון 'מטפונה', בישול איטי. בסיום - סיור עששיות בקיבוץ לוטן.
  • ארוחת ערב איטלקית על טהרת התוצרת המקומית האיכותית בחוות ע'רנדל.
  • ארוחת שף בשטח וסיור מודרך סמוך לפארן עם שף ינון בארי ומורה הדרך ארז אקשוטי - ארוחת שטח מבוססת מאפים טריים וירקות הערבה, בניצוחו של שף ינון בארי, בשילוב טיול בעקבות גידולי החקלאות בערבה התיכונה.
  • מבשלת בירצינות בקיבוץ קטורה תארח את הפודטראק שף במדבר - ארוחת צוהריים של בירה מקומית ללא תחתית ומנה בשרית או טבעונית.
  • תמרל'ה בקיבוץ אילות תארח את השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק לארוחה יפנית.
  •  מסע קולינרי מודרך עם איש הקולינריה דוד קישקה ומורה הדרך ארז אקשוטי בין החממות החקלאיות ואתרי הקולינריה.

האירועים - ביוזמת מועצה אזורית הערבה התיכונה, מועצה אזורית הערבה הדרומית, אשכול נגב מזרחי, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז' - פתוחים לקהל הרחב וכוללים מגוון רחב של פעילויות: קטיף עצמי, שוקי איכרים, סדנאות בישול, סיורים חקלאיים ועוד.

האירועים יתפרסו ברחבי מועצה אזורית הערבה התיכונה ומועצה אזורית הערבה הדרומית, שתי רשויות שמאז 7 באוקטובר התגייסו לארח אלפי מפונים ומקיימות בעבורם פעילויות ללא תשלום. כעת הן יציגו את פלאי החקלאות המתקדמת המתחוללים בשטחן, בייחוד בעונת החורף, שבה מטפחים בחממות משוכללות ירקות מהמובחרים בעולם.

עלות הפעילויות והארוחות: בין 25 ל-220 ₪ למשתתף.

למידע והזמנות: טלפון 052-4260798

 

אירועי 'מהחממה לצלחת'

 

ארוחות פופ אפ של שף יונתן דהן. צילום: אפרת פרנקנשטיין

ארוחת ערב איטלקית בחוות ע'רנדל. צילום: אפרת פרנקנשטיין

השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק. צילום: אפרת פרנקנשטיין

מימין: שף ינון בארי וארז אקשוטי. צילום: אפרת פרנקנשטיין

צילום: שף יריב איתני. באדיבות מעדניה כביש 90

רוברט ביטון. צילום: אפרת פרנקנשטיין

שף אוהד לוי. צילום: אפרת פרנקנשטיין

שף יונתן דהן, צוקים. צילום: אפרת פרנקנשטיין

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן