מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 64
לעמוד קודם

איך מכינים עוגת גבינה מושלמת?

עשרה טיפים למניעת סדקים בעוגת גבינה אפויה

02/06/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

עוגת גבינה אפויה היא אחד הקינוחים האהובים והפופולריים ביותר, במיוחד בחג השבועות, אבל אחד האתגרים הגדולים ביותר בהכנתה הוא מניעת סדקים בחלקה העליון, שמופיעים לעיתים קרובות לאחר האפייה.

איך מכינים עוגת גבינה חלקה ומושלמת? מיטל רובין, מנהלת השיווק והפרסום של מותג הבישול והאפייה סולתם, מעניקה עשרה טיפים שיעזרו לכם להשיג תוצאה מושלמת.

 

עוגת גבינה עם שוקולד לבן ומשמשים של השפית מאיה דרין, מתוך הספר דיסקו מתוקים עבור סולתם. צילום: גל בן זאב

עוגת וניל במילוי קרם מסקרפונה, מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל. צילום: גל בן זאב, באדיבות סולתם

1. שימוש ברכיבים בטמפרטורת החדר

חשוב להשתמש בגבינות, בביצים ובשאר המרכיבים בטמפרטורת החדר. שמירה על חוק זה תבטיח תערובת חלקה ואחידה ותמנע היווצרות סדקים בזמן האפייה. כאשר המרכיבים קרירים, תהליך הערבוב עלול להיות לא אחיד וייתכן שלתערובת ייכנס יותר מדי אוויר. לשם כך מוציאים את המרכיבים מהמקרר כשעה לפני תחילת העבודה כדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.

2. ערבוב עדין

ערבבו את התערובת בעדינות ובאיטיות. ערבוב יתר עלול להכניס אוויר לתערובת ולגרום סדקים במהלך האפייה. השתמשו במיקסר במהירות נמוכה, והימנעו מהקצפה. אם תערבבו את התערובת יותר מדי, תסתכנו בהכנסת אוויר לעוגה, והדבר יגרום לה להתרומם, ולאחר מכן לצנוח וליצור סדקים.

3. הוספת לחות לעוגה

הוסיפו קערת מים לתחתית התנור בשיטת "בן מארי". המים יעזרו לשמור על רמת לחות גבוהה. התוצאה: אפייה עדינה יותר ושמירה על מרקם העוגה ללא סדקים.

4. טמפרטורת אפייה נמוכה

אפיית עוגה בטמפרטורה נמוכה ואיטית, בדרך כלל בין 150 ל-160 מעלות צלזיוס, מסייעת למנוע סדקים. טמפרטורה זו מאפשרת לעוגה להתבשל באופן שווה. תנודות חדות בטמפרטורה עלולות לגרום לעוגה להתרומם מהר מדי ואז לצנוח, והדבר יוצר סדקים.

5. קירור הדרגתי

לאחר סיום האפייה, כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו עם הדלת פתוחה חלקית למשך כשעה. בדרך זו העוגה תתקרר בהדרגה. קירור הדרגתי חשוב כדי למנוע שינויי טמפרטורה פתאומיים שעלולים לגרום סדקים במרקם העוגה.

6. הימנעו מתזוזות

בעת אפיית העוגה הימנעו מפתיחת דלת התנור לעיתים קרובות. כל תזוזה או שינוי בטמפרטורה עלולים לגרום לעוגה להתכווץ ולהיסדק. שמרו על יציבות ואחידות בחום התנור על ידי פתיחת הדלת רק כאשר יש צורך בכך.

7. הוספת קורנפלור או קמח

הוספת כף קורנפלור או קמח לתערובת העוגה תסייע לייצב את התערובת ותמנע היווצרות סדקים. הקורנפלור או הקמח פועלים כמעבה, ויבטיחו שהעוגה תישאר יציבה ותחזיק את צורתה לאחר האפייה. זה טריק פשוט אך יעיל שמסייע למנוע סדקים.

8. שימוש בגבינות שמנות

גבינות בעלות אחוז שומן גבוה יותר כגון גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, תורמות למרקם חלק יותר ומונעות סדקים. נסו להימנע מגבינות דלות שומן. השומן בגבינה מסייע למנוע התייבשות של התערובת ולשפר את המרקם הקרמי של העוגה. גם דבר זה תורם למניעת סדקים.

9. הימנעו מהקצפת יתר של הביצים

הקצפת יתר של הביצים מכניסה אוויר לתערובת, ועקב כך מתרחשות התפשטות והתכווצות של העוגה בזמן האפייה. ערבבו את הביצים בעדינות לתוך התערובת רק עד שהן משולבות היטב. כך תימנעו מכניסת אוויר.

10. שימוש בתבנית אפייה איכותית

תבנית אפייה איכותית עם תחתית נשלפת או דפנות גבוהות מסייעת במניעת סדקים. תבניות סיליקון או תבניות עם ציפוי לא דביק הן בחירה מצוינת. תבניות באיכות נמוכה עלולות לגרום חימום לא אחיד ולשחרור עוגה שאינה חלקה. הדבר מביא לסדקים.

באמצעות הטיפים האלו תוכלו להכין עוגת גבינה חלקה, מושלמת וטעימה לחג השבועות. עם קצת סבלנות ותשומת לב לפרטים, התוצאה תהיה עוגת גבינה שתהיה גאוותכם ותשמח את כל בני המשפחה והאורחים.

 

מארז אפייה, תבנית קפיץ 22 ס"מ ואביזרים, 184.5 ש"ח במקום 369 ש"ח, סולתם. צילום: יח"צ | מארז אפייה מסיליקון שלושה חלקים, הכולל תבנית פאי, מרית ומקציף מבית סולתם, ב-74.5 שקלים במקום 149 שקלים. צילום: אסף אמברם

מארז תבניות אפייה עם אביזרי מטבח קרבון סטיל מבית סולתם, 174.5 ש"ח במקום 349 ש"ח. צילום: יח"צ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן