מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 64
מתכונים לשבועות
המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
02/06/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'
מתכון לסלט פטה עיזים וירקות אנטי פסטי
סלט ירקות קלויים של חלי ממן. צילום: יחסי ציבור
מצרכים
- 1 פלפל אדום קלוי חתוך לרבעים
- 1 פלפל צהוב קלוי חתוך לרבעים
- פטריות קלויות
- עגבניות שרי קלויות
- חצי בצל סגול פרוס דק
- חופן שעועית ירוקה עדינה חלוטה במים רותחים
- 120 גרם גבינת פטה עיזים 5% חתוכה לקוביות
לרוטב:
- כפית שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- רבע כפית זעתר
- כפית סילאן
הכנה
- מקפיצים במחבת עם תרסיס שמן את טבעות הבצל.
- מוסיפים את השעועית ונותנים לה צריבה קלה.
- מניחים את השעועית והבצל בתחתית קערה, מעליהם מניחים פלפלים, פטריות ועגבניות.
- מפזרים מעל את קוביות גבינת העיזים.
- שופכים את הרוטב מעל.
- מערבבים היטב.
- אפשר להכניס את הסלט לתנור על גריל לחימום כמה דקות לפני ההגשה.
מאפה לחם וגבינות
מאפה לחם וגבינות חלי ממן. צילום: יחסי ציבור
מצרכים
- 500 גרם תרד טרי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- תרסיס שמן
- מלח ופלפל גרוס טרי
- מעט אגוז מוסקט
- 12 פרוסות לחם קל
- 1 כוס גבינת עמק 9% מגורדת
- 1/2 כוס גבינה מלוחה 5% מגורדת
- כוס חלב 1%
- 3 ביצים
- 1 כף חרדל דיז'ון
הכנה
- מאדים את הבצל עם מעט תרסיס שמן.
- מוסיפים תרד, מתבלים ומערבבים, ומאדים עד שהתרד איבד מנפחו וכל הנוזלים התאדו.
- מקררים.
- חותכים את הלחם לקוביות של כשני ס"מ.
- מערבבים את החלב עם החרדל והביצים ומתבלים במלח ובפלפל.
- משמנים מעט תבנית בתרסיס שמן ומניחים בשכבות: מחצית מכמות הלחם, מחצית מכמות התרד, מחצית מכמות הגבינה. חוזרים על הפעולה.
- שופכים מעל את תערובת הביצים עם החלב, מכסים ומכניסים במקרר ל-4 שעות לפחות (אפשר ללילה).
- אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד אשר המאפה שחום וריחני. מחכים עשר דקות לפני הגשה.
המתכון מכיל 6 מנות.
סלט עגבניות ומוצרלה איטלקי
סלט עגבניות ומוצרלה חלי ממן. צילום: יחסי ציבור
מצרכים
- קופסת בייבי מוצרלה או כדור מוצרלה במשקל 150 גרם קרוע לפיסות קטנות
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי במגוון גדלים וצבעים, חתוכות לרבעים
- 10 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות
- בצל סגול קטן פרוס דק
- כף שמן זית או 20 זיתי קלמטה פרוסים דק
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מעט מלח ופלפל שחור
הכנה
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים לפי הטעם.
תגובות