מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 64
לעמוד קודם

מתכונים לשבועות

המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

02/06/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

מתכון לסלט פטה עיזים וירקות אנטי פסטי

סלט ירקות קלויים של חלי ממן. צילום: יחסי ציבור

מצרכים

  • 1 פלפל אדום קלוי חתוך לרבעים
  • 1 פלפל צהוב קלוי חתוך לרבעים
  • פטריות קלויות
  • עגבניות שרי קלויות
  • חצי בצל סגול פרוס דק
  • חופן שעועית ירוקה עדינה חלוטה במים רותחים
  • 120 גרם גבינת פטה עיזים 5% חתוכה לקוביות

לרוטב:

  • כפית שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • רבע כפית זעתר
  • כפית סילאן

הכנה

  • מקפיצים במחבת עם תרסיס שמן את טבעות הבצל.
  • מוסיפים את השעועית ונותנים לה צריבה קלה.
  • מניחים את השעועית והבצל בתחתית קערה, מעליהם מניחים פלפלים, פטריות ועגבניות.
  • מפזרים מעל את קוביות גבינת העיזים.
  • שופכים את הרוטב מעל.
  • מערבבים היטב.
  • אפשר להכניס את הסלט לתנור על גריל לחימום כמה דקות לפני ההגשה.

מאפה לחם וגבינות

מאפה לחם וגבינות חלי ממן. צילום: יחסי ציבור

מצרכים

  • 500 גרם תרד טרי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • תרסיס שמן
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • מעט אגוז מוסקט
  • 12 פרוסות לחם קל
  • 1 כוס גבינת עמק 9% מגורדת
  • 1/2 כוס גבינה מלוחה 5% מגורדת
  • כוס חלב 1%
  • 3 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז'ון

הכנה

  • מאדים את הבצל עם מעט תרסיס שמן.
  • מוסיפים תרד, מתבלים ומערבבים, ומאדים עד שהתרד איבד מנפחו וכל הנוזלים התאדו.
  • מקררים.
  • חותכים את הלחם לקוביות של כשני ס"מ.
  • מערבבים את החלב עם החרדל והביצים ומתבלים במלח ובפלפל.
  • משמנים מעט תבנית בתרסיס שמן ומניחים בשכבות: מחצית מכמות הלחם, מחצית מכמות התרד, מחצית מכמות הגבינה. חוזרים על הפעולה.
  • שופכים מעל את תערובת הביצים עם החלב, מכסים ומכניסים במקרר ל-4 שעות לפחות (אפשר ללילה).
  • אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד אשר המאפה שחום וריחני. מחכים עשר דקות לפני הגשה.

המתכון מכיל 6 מנות.

סלט עגבניות ומוצרלה איטלקי

סלט עגבניות ומוצרלה חלי ממן. צילום: יחסי ציבור

מצרכים

  • קופסת בייבי מוצרלה או כדור מוצרלה במשקל 150 גרם קרוע לפיסות קטנות
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי במגוון גדלים וצבעים, חתוכות לרבעים
  • 10 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות
  • בצל סגול קטן פרוס דק
  • כף שמן זית או 20 זיתי קלמטה פרוסים דק
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מעט מלח ופלפל שחור

הכנה

מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים לפי הטעם.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן