מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 66
לעמוד קודם

מסע קולינרי דרך ג'ורג'יה

27/06/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

גאורגיה, מדינה השוכנת בין אירופה לאסיה, ידועה במורשת הקולינרית העשירה שלה, שהיא שילוב של השפעות מזרחיות ומערביות. טיול קולינרי לג'ורג'יה מבטיח לא רק חגיגה לבלוטות הטעם אלא גם חוויה תרבותית. ממאכלים מסורתיים ועד לתענוגות גסטרונומיים מודרניים, ג'ורג'יה מציעה מגוון טעמים קסום לכל חובב אוכל. הנה מדריך לכמה מהמסעדות שחובה לבקר בהן ולמאכלים אייקוניים שמגדירים את המטבח הגיאורגי.

מסעדות מובילות בג'ורג'יה

מסעדת ברברסטן: ברברסטאן, הממוקמת בטביליסי, היא מסעדה שמחזירה אחורה בזמן עם מתכונים גיאורגיים אותנטיים מהמאה ה-19, בהשראת ספר הבישול של ברברה ג'ורג'דזה. האווירה נעימה ומסורתית, והתפאורה מושלמת למאכלים כגון צ'קפולי (תבשיל כבש או עגל וטרגון) ו-Pkhali (תערובת של ירקות קצוצים ואגוזי מלך טחונים).

Café Littera: קפה ליטרה ממוקם בבית הסופר ההיסטורי בטביליסי ומציע שילוב של מטבח גאורגי מסורתי עם מטבח עכשווי. למסעדה גן יפה ותפריט מתוחכם. אפשר להתענג על מנות כגון חצ'אפורי (לחם במילוי גבינה) וסלטים טריים עם מרכיבים מקומיים.

שבי לומי (Shavi Lomi): שבי לומי, "אריה שחור", היא פנינה נסתרת בטביליסי, פופולרית בקרב מקומיים ותיירים כאחד. למסעדה גישה יצירתית לאוכל גאורגי, המשלבת מתכונים מסורתיים עם טוויסטים מודרניים. נסו חינקאלי (כופתאות גאורגיות) ויין ממבחר היינות המעולה מכרמים מקומיים.

 

מסעדת ברברסטן | קפה ליטרה

 

מאכלים גרוזיניים

חצ'אפורי: שום טיול קולינרי לג'ורג'יה אינו שלם בלי לנסות את חצ'אפורי. הלחם במילוי הגבינה הזה מגיע בכמה סגנונות אזוריים, כל אחד עם טוויסט ייחודי. מפורסם במיוחד הוא האדג'רולי חצ'אפורי, המעוצב כמו סירה וממולא בגבינה מותכת, חמאה וביצה גולמית.

חינקאלי: חינקאלי הוא כופתאות גרוזיניות הממולאות בבשר מתובל (בדרך כלל תערובת של חזיר ובשר בקר), ולפעמים עם פטריות, גבינה או תפוחי אדמה. כופתאות עסיסיות אלה טבולות במרק.

פקאלי (Pkhali): מתאבן גרוזיני מסורתי העשוי ממגוון ירקות כגון תרד, חצילים או סלק, מעורבב עם אגוזי מלך טחונים, שום ועשבי תיבול. לעיתים קרובות הוא מעוטר בזרעי רימון.

Badrijani Nigvzit: מנה זו כוללת גלילות חצילים מטוגנות ממולאות במשחת אגוזים מתובלת ומעוטרת בגרגרי רימון. שילוב הטעמים והמרקמים הופך אותה לחביבה בקרב מקומיים ומבקרים.

Satsivi: Satsivi היא מנה קרה של עוף המוגשת ברוטב אגוזים עשיר עם שום, תבלינים ועשבי תיבול. הוא מוגש בדרך כלל באירועים חגיגיים ומייצג את השימוש המורכב באגוזי מלך במטבח הגיאורגי.

צ'רצ'קהלה (Churchkhela): החטיף הגאורגי הפופולרי נעשה על ידי טבילת רצועות אגוזים (בדרך כלל אגוזי מלך) במיץ ענבים סמיך ולאחר מכן ייבושם. הוא מכונה לעיתים קרובות "הסניקרס הגיאורגי" בשל טעמו המתוק והאגוזי.

 

חצ'אפורי | חינקאלי | פקאלי | Badrijani Nigvzit | Satsivi | צ'רצ'קהלה

 

השווקים של גאורגיה

אין מסע קולינרי שלם בלי ביקור בשווקים המקומיים. בשווקים ההומים של טביליסי, כגון בזאר דזרטר, אווירה תוססת, ובהם תוצרת טרייה, תבלינים ומתוקים גרוזינים מסורתיים. שיתוף הפעולה עם ספקים מקומיים וטעימת פירות טריים, גבינות ולחמים, יתרמו להערכה עמוקה יותר לתרבות האוכל הגיאורגית.

בזמן שאתם מתפנקים עם המטבח הגיאורגי, אל תפספסו את הנופים המדהימים במדינה. מהכרמים המתגלגלים של קחטי ועד להרים עוצרי הנשימה של הקווקז - היופי הטבעי של גאורגיה מוסיף להנאה מהטיול הקולינרי. יקבים רבים בקחטי מציעים סיורים וטעימות המאפשרים לכם לשלב יינות משובחים עם מעדנים מקומיים.

לסיכום, טיול קולינרי בג'ורג'יה הוא יותר מסתם מסע אוכל. זה חקר ההיסטוריה, התרבות והמסורות העשירות של המדינה. מהמתכונים העתיקים שנשמרו על ידי מסעדות בבעלות משפחתית ועד למנות החדשניות שיצרו שפים מודרניים, המטבח הגיאורגי מציע משהו לכל חך.

 

טביליסי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן