ליהנות מג'אנק פוד בלי להזיק לבריאות
ב-21 ביולי מציינים את יום הג'אנק פוד - חגיגה שנותנת הזדמנות ליהנות ממאכלים אהובים שבדרך כלל אינם נחשבים בריאים. ג'אנק פוד נתפס כמאכל עתיר שומן, סוכר ומלח, אך כמו כל דבר בחיים, במידה הנכונה הוא יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת.
איך נוכל ליהנות ממאכלים מפנקים בלי לפגוע בבריאותנו?
מיטל רובין-עובדיה, מנהלת השיווק והפרסום של מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, עוזרת לחקור לעומק את הנושא.
מאכלים מטוגנים: הג'אנק פוד האולטימטיבי
אחד הסוגים הפופולריים ביותר של ג'אנק פוד הוא מאכלים מטוגנים: ממנת צ'יפס קלסית ועד כנפי עוף פריכות - המאכלים המטוגנים ממלאים מקום חשוב בליבם (ובצלחתם) של רבים. המאכלים האלו מכילים רמות גבוהות של שומן וקלוריות, ולכן כדאי לדעת כיצד אפשר להפחית את הנזק הבריאותי ועדיין ליהנות מהטעמים המוכרים והאהובים.
טיפים לטיגון בריא יותר
אם החלטתם לפנק את עצמכם במאכלים מטוגנים, הטיפים להלן יעזרו לכם לטגן באופן בריא יותר:
- השתמשו בשמנים בריאים: שמן זית, שמן קוקוס ושמן אבוקדו הם אפשרויות בריאות יותר. הם מכילים שומנים חד בלתי רוויים ושומנים רב בלתי רוויים הטובים ללב.
- שמרו על טמפרטורת הטיגון: טיגון בטמפרטורה של 190-175 מעלות צלזיוס מבטיח שהאוכל יתבשל במהירות ויהיה פריך מבחוץ בלי לספוג יותר מדי שמן.
- יבשו את המזון לפני הטיגון: ייבוש המזון לפני הכנסתו לשמן עשוי להפחית את כמות השמן שהמזון סופג.
- טגנו במנות קטנות: טיגון בכמויות קטנות מאפשר לשלוט טוב יותר בטמפרטורת השמן ומונע ירידה חדה בטמפרטורה שמביאה לספיגת שמן.
- סננו את השמן: לאחר השימוש, סננו את השמן כדי להיפטר מחלקיקים שרופים שעשויים להשפיע על הטעם ועל הבריאות של הטיגונים הבאים.
- השתמשו בטמפורה או בציפוי קל: ציפוי קל כגון טמפורה יוצר שכבה פריכה בלי להוסיף הרבה קלוריות ושומן.
- הימנעו משימוש חוזר בשמן: שמנים ששומשו לטיגון נעשים פחות בריאים עם כל שימוש נוסף. הם מכילים תרכובות מזיקות שעלולות להזיק לבריאות.
- הוסיפו תבלינים לתערובת הציפוי: שימוש בתבלינים כגון פפריקה, שום וכורכום לא רק משפר את הטעם אלא גם מוסיף נוגדי חמצון ובריאות.
- השתמשו בספריי שמן: ריסוס שמן על האוכל לפני הטיגון מפחית את כמות השמן הנדרשת.
- אפשרויות ללא גלוטן: אם אתם רגישים לגלוטן, בחרו בציפויים על בסיס קמח אורז, תירס או שקדים.
לסיכום, יום הג'אנק פוד הוא הזדמנות נהדרת ליהנות ממאכלים אהובים, אבל במידה. בחירה מושכלת של מאכלים ושיטות בישול, עשויה להפוך את החוויה לבריאה יותר בלי לוותר על הטעם.
כף טיגון אובלית 30.5 ס"מ מנירוסטה מבית סולתם, 40 ש"ח. צילום: אסף אמברם
לביבות מטוגנות. באדיבות שף גיל אבירם ורשת סולתם. צילום: גיל אבירם
מארז סיר מולטי קוק 5 ב-1 עם סלסלת טיגון מבית סולתם, 249 ש"ח. צילום: אסף אמברם
מחבות Smart עם מנגנון טרמי ייחודי של סולתם, 118.5-114.5 ש"ח. צילום: גיל אבירם
מחבת לבישול ארבעה המבורגרים בו בזמן מבית סולתם. מחיר השקה: 199.5 ש"ח. צילום: גיל אבירם