מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 74
לעמוד קודם

חלבון המפ: מרכיב מרכזי בעולם החלבונים הצמחיים

17/09/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

חלבון המפ (קנאבוס - צמח לייצור סיבים) צובר פופולריות בשימוש במוצרי בשר צמחי, שייקים ומוצרי מאפה. Food Dive מציג את חלבון ההמפ כמרכיב שמקבל תשומת לב רבה בזכות התפתחותו בתחום המרכיבים הצמחיים. חברת Elmhurst 1925 המוכרת בתחום החלב הצמחי השיקה תחליף עוף חדש המבוסס על חלבון המפ, וחושפת את הפוטנציאל של מרכיב זה בתעשיית הבשר הצמחי.

המוצר החדש TerraMeat, מיוצר כולו מאבקת גרעיני המפ. הצרכנים יכולים להכין בעצמם נתחי עוף על ידי שילוב האבקה עם תערובת תבלינים מוכנה מראש, מים ושמן, ולאחר מכן לבשל את התערובת במיקרוגל. Elmhurst ידועה במוצרי החלב הצמחי ובקרמים שלה, והמוצר החדש הוא כניסתה הראשונה לתחום הבשר הצמחי.

חלבון המפ מופק מזרעי המפ שנלחצים לאבקה עדינה. תכולת הקליפות של הזרעים משפיעה על הצבע, תכולת הסיבים והטעם של האבקה. ככל שיש יותר קליפות, כך עולה תכולת הסיבים והטעם נהיה חזק יותר. האבקה משמשת כחומר גלם במוצרי בשר צמחי, שייקים, מוצרי מאפה ועוד.

חלבון המפ מכיל את כל תשעת חומצות האמינו החיוניות, ומשום כך הוא אחד החלבונים הצמחיים המעטים שיש להם פרופיל חומצות אמינו מלא. הטעם האגוזי של חלבון המפ עשוי להיות חזק ולהשפיע על טעם המוצרים שבהם הוא משולב.

Elmhurst בחרה להשתמש בהמפ כבסיס למוצר TerraMeat משום שהוא מעניק לנתחי העוף הצמחי מרקם רך ועסיסי ללא צורך בתוספי מילוי. הוא גם קל לעיכול, עשיר בחומצות אמינו ובעל תכולת חלבון וברזל גבוהה.

חלבון ההמפ חוקי לשימוש תעשייתי בארה"ב מאז 2018, והגידול חסין הבצורת שימש בעבר להפקת סיבים. ההמפ התעשייתי מופק מאותו צמח כמו המריחואנה, אך מכיל מעט או בכלל לא THC (טטראהידרוקנאבינול, המרכיב הפסיכואקטיבי העיקרי בצמח הקנאביס). הזרעים מהמפ תעשייתי מכילים 25 עד 35 אחוז חלבון, סיבים, ברזל וחומצת שומן אומגה ALA 3.

שוק חלבון ההמפ העולמי צופה גידול ממשי בשנים הקרובות, מ-604.1 מיליארד דולר בשנת 2022 ליותר מטריליון דולר עד 2029, כך לפי דו"ח של Research and Markets. הצמיחה מונעת על ידי עלייה במספר הצרכנים שמחפשים מקורות חלבון נקיים בתזונה הצמחית. הפרופיל המלא של חומצות האמינו והיעדר כולסטרול או שומנים רוויים, הופכים את חלבון ההמפ לאטרקטיבי לצרכנים.

הפופולריות של חלבון ההמפ מדגישה את המגמה הגוברת של צריכת חלבונים צמחיים נקיים ובריאים יותר, עם פוטנציאל להמשיך להתרחב בשנים הקרובות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן