Elmhurst 1925 משיקה אבקת עוף צמחי
חברת Elmhurst 1925, הידועה במוצרי החלב הצמחיים שלה, משיקה את TerraMeat, מוצר עוף צמחי המבוסס על אבקת חלבון המפ (קנאבוס - צמח לייצור סיבים). זה המוצר הראשון של החברה מחוץ לתחום תחליפי החלב, והוא מציין את כניסתה של Elmhurst לשוק החלבונים האלטרנטיביים.
ד"ר שריל מיטשל, מדענית מזון, פיתחה את המוצר החדש המשתמש בחלבון המפ, המופק מהמפ תעשייתי - גידול חסין שמצריך פחות מים בהשוואה לגידולים סיביים אחרים. החברה משתמשת בטכנולוגיית Hydrorelease המנצלת מים כדי להפריד את חלבון ההמפ מהגרעין תוך שמירה על ערכו התזונתי הגבוה.
TerraMeat מגיע כאבקה יבשה, והצרכנים יכולים להכין נתחי עוף על ידי ערבוב האבקה עם מים ושמן וחימום במיקרוגל. שיטת ההכנה הזו מאפשרת ליצור מרקם דומה לעוף מסורתי ללא צורך בתוספים, בחומרי טקסטור, במלבינים או בתוספים אחרים. החברה מתגאה ש-TerraMeat מכיל את מספר המרכיבים הנמוך ביותר מבין כל תחליפי העוף הצמחיים הקיימים בשוק.
"המשימה שלנו היא להביא את אותה חדשנות ומחויבות לאיכות שהבאנו לתחום החלב הצמחי גם לתחום החלבונים הצמחיים", אמר מנכ"ל Elmhurst 1925, הנרי שוורץ, בהצהרה. "הצרכנים מחפשים יותר ויותר מרכיבים פשוטים ותחליפים עם תווית נקייה לאופציות המעובדות יותר מדי והקיימות בשוק."
לאחר הכנת נתחי TerraMeat, אפשר לצלות, לאפות, לבשל או לטגן אותם. הגמישות דומה לזו של העוף המסורתי. אפשרות זו מושכת טבחים ביתיים וגם שפים מקצועיים המחפשים אלטרנטיבות בישול מגוונות.
Elmhurst 1925 החלה את דרכה עם תחליפי חלב צמחיים והרחיבה את קו המוצרים שלה למוצרי חלב כגון תערובות חלב לבריסטות, קרמים ותחליפי שמנת חמוצה צמחית, ולבסוף גם לאטה מוכן לשתייה. השקת TerraMeat היא הצעד הראשון של החברה לתחום החלבונים האלטרנטיביים.
תחום החלבונים הצמחיים חווה ירידה בשנים האחרונות, וחברות רבות מחפשות דרכים חדשות לחדש ולהתאים את עצמן לשוק. Beyond Meat למשל השיקה מתכון חדש לגמרי והתמקדה בתזונה ובריאות, אך למרות השינויים החברה עדיין רואה ירידה בהכנסות. לעומתה Impossible Foods מנסה לפנות לקהל רחב יותר על ידי פנייה לצרכני בשר בעזרת אריזות חדשות ופתיחת חנויות פיזיות.
הכניסה של Elmhurst 1925 לתחום החלבונים הצמחיים עם TerraMeat מציגה גישה חדשה, המשלבת איכות, פשטות וגמישות ועשויה להציע לצרכנים אלטרנטיבה בריאה ואיכותית למוצרי הבשר המסורתיים.