מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 75
לעמוד קודם

בקשה לתביעה ייצוגית: משקל העור והעצמות בדג

26/09/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה נגד רשת הסופרמרקטים ויקטורי בטענה להטעיית לקוחות בדרך של מכירת דגים מגורמים (דג שהוצאו ממנו כל עצמותיו)/דגי פילה על פי משקל, בלי להפחית את משקל העור והעצמות ממחיר הדג. כפועל יוצא מכך, נאמר בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א, הלקוח ניזוק מכיוון שהוא משלם מחיר יקר על דג פילה בזמן שחלק ניכר ממשקלו (כ-11%) הוא עור ועצמות.

לטענת המבקש, מרדכי הרטוב תושב רעננה, הוא נדהם לגלות כי פעם אחר פעם המוצר הנמכר על ידי ויקטורי כפילה סלמון טרי נמכר לו כשהוא נשקל תחילה עם עצמות ועור, וכי אין מדובר בעצם אחת או שתיים שנשארו בטעות בנתח הדג, אלא בעצמות שלא הוסרו מהדג. המבקש מציין, כי העובד בסניף שוקל את הדג כשהוא עם עצמות ועור, ומסיר אותם רק בטרם המסירה ללקוח, לפיכך הלקוח משלם על משקלם.

המבקש סבור, כי עצם הוצאת העור והעצמות על ידי עובדי ויקטורי מלמדת שגם ויקטורי סבורה שהעור והעצמות אינם חלק מהמוצר האמור להימכר ללקוח, ולמרות זאת הם נשקלים עמו.

המבקש מדגיש, כי אין מדובר בעניין זניח אלא במשקל יתר ממוצע של כ-11% מהמוצר כולו, וזאת במוצר שמחירו לקילו אינו מהזולים (109-99 ש"ח לקילו). לדבריו, מאחר שלא קיבל תשובה מוויקטורי לפנייתו המוקדמת, הוא עשה קניות במספר סניפי ויקטורי כדי לבדוק אם מדובר בטעות נקודתית או במדיניות מכוונת. כך התחוור לו כי מדובר בעניין של מדיניות ולא בטעות.

המבקש מציין, כי ביקש מהמוכר לארוז לו בנפרד את החלקים אשר נוקו מהדג כדי שיוכל לבחון את גביית היתר שבוצעה. כך התחוור לו, כי בארבע קניות שבהן רכש פילה סלמון טרי הוא חויב ביתר במשקלים שנעו בין 82 גרם ל-162 גרם ובסכומים הנעים בין 8.12 ש"ח ל-15.37 ש"ח. לטענתו, ויקטורי פועלת בחוסר תום לב, מטעה את לקוחותיה, מפרה את התחייבויותיה ומתעשרת שלא במשפט על חשבונם של לקוחותיה.

בבקשה נאמר, כי בעקבות פנייתו המוקדמת של המבקש אל רשת ויקטורי, שינתה הרשת את שם המוצר מ"פילה סלמון טרי שלם ונקי" ל"פילה סלמון טרי שלם".

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן