מתכוני רימון
רימון הוא אחד משבעת המינים המוזכרים בתנ"ך. הוא פרי עתיר גרעינים מתוקים ומסמל בכמה תרבויות שפע, פריון וחוכמה. בארוחת חג בערב ראש השנה נהוג לאכול רימון ולאחל: "שירבו זכויותינו כרימון" או "שנהיה מלאים מצוות כרימון", כלומר כמספרם הרב של גרגירי הרימון.
רימון הוא פרי עשיר, בעל סגולה לפריון ומפוצץ בערכים תזונתיים. כשמשלבים אותו באופן מאוזן בארוחות החג, הוא מסייע לשמור על הבריאות ועל משקל מאוזן בחג ומעבר לו.
מעבר לסמליותו הרבה בחג, לרימון מגוון יתרונות בריאותיים. ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מספקת 10 עובדות על הרימון לתזונה נכונה ושמירה על משקל מאוזן:
- עשיר בוויטמינים ומינרלים כגון ויטמין C, אשלגן וויטמין K, התורמים לשמירה על חוסן מערכת החיסון ובריאות העצמות.
- עשיר בנוגדי חמצון עוצמתיים כגון פוליפנולים המגנים על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים ותורמים להאטת תהליכי ההזדקנות.
- בריא ללב: מחקרים מראים כי צריכת רימון עשויה לשפר את תפקוד הלב וכלי הדם, לסייע בהורדת לחץ דם ואף לשמור על בריאות הלב.
- תחושת שובע ממושכת: רימון מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לשמור על תחושת שובע. הדבר עוזר במניעת אכילה יתרה המאפיינת את הארוחות בחגים.
- שיפור מרקם העור: בזכות נוגדי החמצון שבו, הרימון תורם להגנה על העור מפני נזקי השמש ולשיפור מראה העור.
- מסייע למערכת העיכול: לרימון סיבים המסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הדבר תורם לבריאות כללית ולמשקל מאוזן.
- דל קלוריות, עשיר בטעם: הרימון הוא פרי דל קלוריות ומלא טעם, לפיכך אפשר לשלב אותו בתפריט ללא חשש מעלייה במשקל, תוך הוספת מתיקות טבעית לארוחות.
- אנרגיה טבעית: גרגרי הרימון מכילים סוכר טבעי שמספק אנרגיה ושומר על ערנות ביום.
- מסייע בחיזוק מערכת החיסון: תכולת הוויטמין C הגבוהה מחזקת את מערכת החיסון ומסייעת להילחם בזיהומים ובבעיות בריאותיות אחרות.
- שילוב הרימון במגוון ארוחות חג: רימון יכול להיות חלק מקינוחים, מסלטים, ממנות עיקריות ואפילו כמרכיב במיץ טבעי. הוא תוספת בריאה ומגוונת לשולחן החג.
כרובית ושעועית צהובה עם גרגרי רימון
המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים ל-6 מנות
- ראש כרובית קטן טרי
- שקית שעועית צהובה חתוכה קפואה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות רכז רימונים
- לתיבול: מלח, פלפל לבן
- 1/2 כוס גרגרי רימון לעיטור
הכנה:
- מפרידים את הכרובית לפרחים ומנקים היטב.
- מפשירים את השעועית הצהובה לפי ההוראות שעל האריזה.
- מחממים היטב מחבת עם תרסיס שמן ומאדים את השום הקצוץ. מוסיפים את הכרובית ואת השעועית הצהובה ומקפיצים כחמש דקות. מוסיפים בצל קצוץ, תבלינים ורכז רימונים. מערבבים היטב ומאדים כחמש דקות נוספות, או עד שהכרובית מגיעה למידת הרכות הרצויה.
- מעבירים לקערת הגשה ומפזרים למעלה את גרגרי הרימון.
כרובית ושעועית צהובה. חלי ממן. צילום: יחסי ציבור
עוף ברימונים
המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים
- 4 כרעי עוף
- רימון
- 3 כפות רכז רימונים
- מלח ופלפל
- 6-5 תמרים (רק לבישול)
הכנה:
- בתבנית מניחים עוף, מפזרים גרעיני רימון מרימון שלם.
- מוסיפים 3 כפות רכז רימונים, מתבלים במלח ופלפל, ומניחים את התמרים בתבנית.
- מבשלים 60-45 דקות בתנור על 180 מעלות.
סלט קינואה ורימונים
המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים
- כוס קינואה מבושלת
- חופן עלים מעורבים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
- רבע כוס עלי נענע קצוצה
- בצל ירוק
- רבע בצל סגול קצוץ
- 3 אגוזי מלך קצוצים
- חצי כוס גרגירי רימון
- מיץ מחצי לימון
- מלח/פלפל
- כף שמן זית
הכנה:
- מבשלים את הקינואה ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים עלים, בצל ירוק, בצל סגול, אגוזים וגרגירי רימון.
- מוסיפים מיץ לימון, מלח, פלפל, שמן זית וקינואה. מערבבים בעדינות ומגישים.
סלט קינואה ורימונים חגיגי. חלי ממן. צילום: שאטרסטוק