מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 78
לעמוד קודם

9 סיבות לאכול מרק

07/11/2024
זמן קריאה: 2 דק'

החורף מביא עמו קור, רוחות וסיבות טובות להתכרבל מתחת לשמיכה. זה הזמן המושלם להוסיף מרק לתפריט היומי. הוא לא רק מחמם את הגוף אלא גם מספק מגוון רחב של יתרונות בריאותיים: משביע לאורך זמן, תורם לתחושת שובע, עוזר לירידה במשקל ומחזק את המערכת החיסונית.

חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מסבירה מדוע מרקים הם התוספת המושלמת לתפריט בחורף, ומעניקה 9 סיבות לאכול מרק, ולא רק בגלל הטעם.

1. תזונה חורפית אידיאלית: מרק חם הוא לא רק מאכל מחמם אלא גם דרך נהדרת לשלב את כל אבות המזון בארוחה אחת. קטניות, דגנים, ירקות וחלבונים שבמרקים מספקים לגוף את הוויטמינים והמינרלים הדרושים לו והופכים את המנה המזינה הזו לתוספת מושלמת לתזונה היומית, במיוחד בחורף.

2. משביע לאורך זמן: צריכת קערת מרק מבוססת ירקות לפני הארוחה עשויה לעזור להפחית את כמות הקלוריות שתאכל בארוחה ב-20%. מרק אינו רק מנת פתיחה אלא דרך יעילה לשלב יותר ירקות בתפריט היומי, שהם מקור חשוב לסיבים תזונתיים שמסייעים לשובע ולעיכול תקין. מרק חם ועשיר במרכיבים כגון קטניות, שהן מקור לחלבונים ופחמימות מורכבות, מסייע לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

3. עוזר בירידה במשקל: השמנת יתר היא בעיה נפוצה בימינו, אך צריכת מרק, במיוחד כזה המבוסס על ירקות ולא על שמנת, עשויה לעזור להפחית במשקל. מרק דל קלוריות מספק תחושת שובע ובכך מאפשר הפחתה בכמות האוכל הנצרך במשך היום. כמובן, מומלץ להימנע ממרקים תעשייתיים שמכילים כמויות גדולות של מלח ותוספים.

4. אכילה איטית ומספקת: מרק גורם להאט את קצב האכילה. הצורך לשתות אותו עם כף והטמפרטורה החמה, מאלצים להתרכז בכל לגימה ולעיסה, וכך האכילה נעשית איטית ומבוקרת יותר. אכילה איטית עוזרת לתחושת שובע ומונעת צריכת יתר.

5. דל שומן ובריא: מרקים מאפשרים לשמור על תזונה דלת שומן בלי לפגוע בטעם. אפשר לשלב בהם מקורות חלבון רזים כגון עוף, הודו או קטניות, וליצור מנה מזינה ובריאה. לפיכך הם אידיאליים גם למי ששומרים על משקל.

6. מחזק את מערכת החיסון: מרק עוף ביתי, בפרט כזה המוכן עם עצמות עוף, מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים כגון סידן, אבץ וויטמינים מקבוצת B, שתורמים לחיזוק מערכת החיסון. בזמן מחלה, מרק עוף מסייע לגוף להתאושש בזכות היותו קל לעיכול ומזין מאוד.

7. מנקה את הגוף: בזכות היותו נוזלי, מרק עוזר לשטוף רעלים מהגוף ותורם לניקוי הכבד ולזרימת דם תקינה. צריכת מרק דל מלח על בסיס יומי, תורמת לתהליך הדטוקס הטבעי של הגוף ומסייעת בחידוש האנרגיות.

8. מקור לוויטמינים חיוניים: מרקים המבוססים על ירקות כתומים כגון גזר ובטטה, עשירים בוויטמינים A ו-C, שמחזקים את המערכת החיסונית ותורמים לעור בריא. מרק עגבניות למשל עשיר בליקופן ובקרוטנואידים, נוגדי חמצון המסייעים בשמירה על בריאות הלב.

9. גיוון אינסופי: כשמדובר במרקים, האפשרויות במטבח בלתי מוגבלות. מרק עוף קלסי, מרק ירקות עשיר, מרק עדשים חורפי ואפילו מרק אסיאתי קליל - לכל אחד מהם יתרונות בריאותיים ייחודיים, לפיכך אף פעם לא ישעמם במטבח.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן