מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 79
לעמוד קודם

בית קפה חדש במגדל דוד מוזיאון ירושלים

19/11/2024
זמן קריאה: 2 דק'

למרגלות חומות העיר העתיקה, במגדל דוד מוזיאון ירושלים, אל מול נוף עוצר נשימה, נפתח המגדל, בית מאפה מקבוצת הרים מקריית ענבים. ב"המגדל" מגישים מאפים טריים וחמים המגיעים מדי בוקר מה-WORKSHOP של הרים בייקרי. כל המאפים נעשים בעבודת יד של השף קונדיטור אורן חיו, ולצידם מוגשים ברוסקטות, כריכים ומיני סלטים מחומרי גלם איכותיים וטריים בהכנת השף נדב אלבז.

"המגדל" הוקם בשיתוף פעולה עם מגדל דוד מוזיאון ירושלים. על העיצוב אחראים משרד אדריכלים קימל אשכולות אדריכלים, שעמד בראש פרויקט ההתחדשות של המוזיאון, שנחנך לאחר שלוש שנות שיפוץ ביוני 2023.

חלל הקפה והמרפסת משתלבים עם טיילת החומות. המקום עוצב בסגנון נורדי, נקי ואסתטי, שנותן אווירה קונטרסטית לחומות העיר העתיקה. השילוב ביניהם, המוסיקה, האוכל והמאפים יוצרים יחד חוויה מיוחדת ושלמה עם אנרגיה שאין שנייה לה.

בקרוב ייפתח גם בר יין במרפסת העליונה של הקפה. בר היין יעבוד בימי שישי בצוהריים ובהמשך גם בערבים.

התפריט משתנה על בסיס יומי ובהתאם לחומרי הגלם.

מאפים: קראנץ' במילוי קרם פטל, קפה, 28 ₪; דייניש היער השחור - בראוני שוקולד, קרם וניל, גרידת שוקולד דובדבני אמרנה, 28 ₪; קרמבל תפוחים - מילת קרם שקדים תפוחי עץ קרמבל, 28 ₪; דייניש חלווה תמרים בננה, 28 ₪; פרנג'יפאן לימונערק - פרנג'יפאן פיסטוקים, פטיסייר לימון-נענע-ערק, 28 ₪; בייגל ירושלמי - צ'ימיצ'ורי זעתר, שומשום, גאודה, זיתים, 30 ₪; קרמבל גבינות - קרם פירות יער וגבינות, 26 ₪; דייניש כרוב צלוי ברוטב בשמל, 28 ₪.

ברוסקטות: ברוסקטה ארטישוק - לחם קלוי, גבינת שמנת כמהין, רוקט, שום קונפי, ארטישוק צרוב, פרמז'ן מקולף, איולי פרמז'ן, 24 ₪; ברוסקטה אבוקדו - לחם אפריקני קלוי, גבינת שמנת, מניפת אבוקדו, עגבנייה, בצל סגול, חסה לאליק, סלסת עגבניות, בצל, עירית, בולגרית, 35 ₪; ברוסקטה תפו"א - לחם קלוי, ביצה רכה, שום קונפי, תפוד אדמה קונפי צרוב, עירית, רוטב רמולד, 26 ₪; ברוסקטה זוקיני - לחם קלוי, שמנת פסטו, עלי רוקט, שום קונפי, זוקיני צלוי, צלפים, פרמז'ן, איולי פרמז'ן, 24 ₪.

מנות לחם בריוש: מקושקשת בריוש - לחמניית בריוש צרובה, מקושקשת, פרמז'ן מגורד, עירית, איולי פרמז'ן, 35 ₪; טוסט פורטובלו - לחם בריוש, רוטב אלפרדו כמהין, מוצרלה, פטריות פורטבלו, אספרגוס, 28 ₪; בריוש צרפתי - בריוש משתנה, אלפרדו כמהין, בצל מקורמל, גבינת סנט מור, מוצרלה, 28 ₪; לה רומנה - פרוסת בריוש, אלפרדו פסטו, מוצרלה, עלי בזיליקום, ארטישוק אלה רומנה, זיתי קלמטה, פסטו, עגבניות מיובשות, 28 ₪; קרוק מסיה - פרוסת בריוש, שתי קומות משולש, תרד מוקרם, גבינת מוצלרה, גבינת צ'דר, 28 ₪; בטטה תרד - בריוש משתנה, אלפרדו פסטו, מוצרלה, בטטה קוביות, תרד מוקרם, גבינת סנט מור, עיטור גרעיני דלעת, 28 ש"ח.

סלטים וכוסות בריאות.

בקבוצת "הרים" יש כיום 9 מסעדות ובתי קפה. האג'נדה של הקבוצה היא לתת לאורחים מוצר שלם, עשוי בקפידה, עם חומרי גלם איכותיים ביותר, בתמחור הוגן ובמיקום יפה וייחודי.

שעות פעילות: ימים א'-ה', 8:00 עד 16:00; יום ו', 8:00 עד 14:00.

 

אינסטגרם

 

המגדל במגדל דוד מוזיאון ירושלים. צילום: איתמר גינזבורג

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן