מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 80
לעמוד קודם

קסם השומשום

טחינה עשויה להיות הסוד לזוגיות ארוכה וטובה. עם השקעה יום יומית בזוגיות דרך מחוות קטנות שמעלות חיוך, למומחי התזונה של טחינה טורקיז יש מה להציע

ד"ר עומר גלעדי |  
03/12/2024
זמן קריאה: 2 דק'

"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים", אמר האדריכל שנחשב אבי העיצוב המודרני, ואן דה רוהה, בשנת 1959. אפשר להניח שהוא לא ידע שגם הביטוי הזה, כמו העיצובים האדריכליים שלו, ייהפך לנכס צאן ברזל.

כשמדברים על זוגיות טובה, אמירות כגון "הייתי מוכן למות למענה" נשארות בדרך כלל בממלכות התיאורטיות יותר של טיפוח הזוגיות, ומחוות יומיומיות יותר כגון הכנת ארוחת ערב או עזרה בסחיבת שקיות מצרכים מהסופר מזכות בסופו של דבר את בני הזוג בנקודות.

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים הוא רגע קטן ושקט ביחד, עם תוספת מפנקת של צלחת טחינה ופיתה חמה או בלעדיה.

אוכל הוא הרבה יותר מאשר אמצעי הזנה. הוא יוצר זיכרונות, ממלא את האף בניחוחות מענגים, משמש עוגן לזמן איכות משותף, ובמובנים רבים יוצר טקסים של חברות, אינטימיות ומשפחה. הוא יכול להיות נעים, מחבק, מרגש או מעורר געגוע חד, ומעבר לכל זה, אנחנו מה שאנחנו אוכלים, וזה בהחלט אומר שלאוכל שלנו יש תפקיד חשוב בחיוניות שלנו, בחיבור שלנו לגוף ובבריאות הגופנית שלנו.

מובן מאליו שאוכל הוא הזדמנות שחבל לפספס כשחושבים על המחווה הרומנטית הבאה. המומחים של טורקיז ממליצים להשקיע באוכל שהוא סופר מזין, אבל גם מפנק ומושקע ויאפשר לחלוק צלחת, לשבת קרוב ולאכול יחד בזמן ששייך לזוג בלבד.

הופכים צלחת טחינה לטקס זוגי

טחינה היא מהמאכלים הבריאים שאפשר להוסיף לתזונה. היא עשירה בחלבונים, בברזל ובסידן, בוויטמינים ובמינרלים. היא מסייעת לאזן את הכולסטרול ואת רמות הסוכר בדם, ומשפרת את תהליכי העיכול. טחינה מוכנה שאפשר לרכוש בחנויות המרכול מכילה חומרים משמרים, כימיקלים ורכיבים נוספים פחות בריאים. למי שמתכוון להפוך ממרח טחינה מזין למחווה אוהבת, מומלץ לבחור טחינה משומשום מלא של טורקיז, שהיא גם טעימה וגם מזינה ובריאה.

הכנת טחינת זוגיות

אפשר להכין ממרח טחינה מערבוב של טחינה גולמית ומים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם להפוך את ממרח הטחינה למפנק יותר באמצעות הוספה של תבלינים וטעמים כיד הדמיון, שיהפכו אותה לחגיגה.

כדי להכין טחינה ביתית מטחינה גולמית איכותית של טורקיז, מוזגים טחינה גולמית לקערה בכמות של כמחצית מהכמות הסופית של הממרח. לפני שמוסיפים מים וקובעים את סמיכות הממרח, אפשר להוסיף לטחינה שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל. לאחר ערבוב כל הרכיבים, כדי לקבל עיסה סמיכה, מוסיפים מעט מים, מערביים עד להטמעה, וחוזרים על התהליך עד שהממרח מגיע לסמיכות הרצויה. זה הזמן לטעום את הטחינה ולתקן טעמים, להוסיף מלח, פלפל, שום, שמן זית או לימון.

המלצת השף מבית טורקיז: להכין טחינה בצלחת משותפת, בממרח מזמין ומעוטר בעלים של פטרוזיליה או בפרוסות ירק. לחמם פיתות רכות וטריות, לעמעם את האורות ולחלוק יחד רגע בריא וטעים.


ד"ר עומר גלעדי היא יועצת זוגית מוסמכת, הרבליסטית קלינית ומטפלת פרא-רפואית, יועצת מקצועית לחברת טורקיז.

 

עשויה להיות הסוד לזוגיות טובה. טחינה טורקיז. צילום: יעל האן

צילום: יעל האן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן