מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 80
לעמוד קודם

תחליפי גבינה מהעתיד

05/12/2024
זמן קריאה: 1 דק'

קבוצת בל (Bel Group), שנחשבת לאחת היצרניות הגדולות של גבינות בעולם, תשתף פעולה עם חברת המזון הצרפתית אבריל (Avril) כדי לפתח ולייצר מוצרים מהצומח שמשחזרים את הטעם, את הטקסטורות ואת הגישה הטבעית שלקוחות וצרכנים מצפים להם מתחליפי גבינה וממוצרים טבעוניים איכותיים. פרויקט הפיתוח של תחליפי הגבינה ה"מושלמים" מקיף את המיזמים בתחום פיתוח המזון - ללמנד (Lallemand) ופרוטיאל (Protial). הפרויקט נועד ליצור אופציות מזון מקוריות וידידותיות לסביבה.

קבוצת בל מייצרת מגוון רחב של גבינות ומוכרת אותן כמותגים, בהם בורסין (Boursin) ולאפין קאו (Laughing Cow, "הפרה הצוחקת"). הקבוצה מוכרת תחליפי גבינה במדינות אירופה ובצפון אמריקה. מוצרי הקבוצה סוגרים את פער המבחר ללקוחות שמחפשים תחליפים איכותיים למזון חלבי.

השוק של גבינות מהצומח מתפתח לאט יותר מענפים אחרים של תחליפי חלב. אחת הסיבות העיקריות שההתעניינות בגבינות חלופיות והפופולריות שלהן אינן מזנקות היא שמוצרים טבעוניים אינם מצליחים לשחזר את הטעמים המקוריים של גבינות.

בהודעה רשמית בל מתארת שפרויקט הפיתוח החדש יימשך כשלוש שנים. מטרתו העיקרית היא לתת מענה לביקוש הגובר של לקוחות וצרכנים למוצרים מבוססי צמחים שיוכלו לשחזר את הטעמים של גבינה אמיתית. מבחינה ביו-טכנולוגית, בל מתכננת להגיע לתוצאה הרצויה דרך תהליכי פרמנטציה מתקדמים וגישה מחודשת לתהליכי היישון של הגבינות.

נכון לעכשיו, קבוצת בל אינה חושפת את כל פרטי התוכנית לתקשורת. לכן רשימת הצמחים שישמשו כבסיס מזין לגבינות החדשות עדיין שמור בסוד. כל מה שאפשר לדעת על רכיבי המזון הנבחרים הוא שהם יפיקו כמות נמוכה של מים ונוזלים ויספקו יתרונות וערכים תזונתיים רבים.

הגבינות החדשות יתבססו על מוצרים עשירים בפרוטאין וסיבים תזונתיים. תחליפי הגבינה הקיימים של בל כגון גרסאות טבעוניות לגבינות "הפרה הצוחקת" וגבינת מיני בייביבל (Mini Babybel) הם "חלק צנוע", כהגדרת החברה, מכל המכירות. פיתוח של תחליפי מזון טבעיים יהיה חלק מרכזי מהתוכנית, שלפיה בל רוצה להפיק כחצי מהרווחים שלה ממכירת תחליפי חלב עד שנת 2050.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן