אורז אירופי בדרך למטבח הישראלי
מותג האורז האירופי, הנתמך על ידי האיחוד האירופי, מציע לישראלים חוויית אוכל חדשה ומרעננת, שמביאה איתה איכות בלתי מתפשרת וחדשנות בתחום הקיימות. לאחר הצלחה בשווקים בינ"ל כגון אנגליה, ירדן ואיחוד האמירויות, האורז האירופי חודר עמוק לשוק המקומי ומשמש כמרכיב איכותי לכל סוגי המנות - ממנות מסורתיות כגון ממולאים ועד ריזוטו איטלקי וקינוחים מתוחכמים.
האורז האירופי נחשב למזון על בזכות ערכים תזונתיים גבוהים. הוא עשיר בוויטמינים חיוניים מקבוצת B כגון תיאמין, ניאצין וריבופלבין, וכן במינרלים כגון סלניום. הפחמימות שבו הן מקור אנרגיה חשוב לגוף האדם, והחלבונים והמיקרו-נוטריינטים המתכתיים שבו משלימים את תרומתו הבריאותית.
מחקרים מדעיים ממליצים ש-55% מצריכת הקלוריות היומית תגיע מפחמימות איכותיות. האורז האירופי הוא פתרון מושלם שמאזן ערכים תזונתיים עם טעם ייחודי.
האורז האירופי עומד בסטנדרטים המחמירים ביותר בתעשיית המזון. תהליך הגידול מתחיל בבחירת זרעים המותאמים לתנאי הקרקע ולאקלים, ממשיך בניהול מים אקולוגי ומסתיים בעיבוד קפדני בטחנות מתקדמות. השיטות האקולוגיות האלו לא רק שומרות על איכות המוצר אלא גם מפחיתות את טביעת הרגל הפחמנית של תהליך הייצור. בכך נעשה האורז האירופי לבחירה אידיאלית לצרכנים המעוניינים לשלב איכות וקיימות.
האורז האירופי זמין במגוון זנים כגון Japonica הדביק והעדין ו-Indica האוורירי והקליל. באתר המותג וברשתות החברתיות אפשר למצוא מתכונים ייחודיים, ממנות עיקריות כגון דולמה ממולאים וריזוטו ועד קינוחים כגון פודינג אורז עשיר בשוקולד לבן ולבנדר. המותג שואף להעניק השראה לצרכנים ולשפים, עם טעמים שמחברים תרבויות קולינריות.
למותג שני סוגים של אורז גרגר בינוני:
- אורז גרגר בינוני קומולינו: גרגר עדין, רך ועסיסי, בגודל בינוני ובצורת אליפסה, אשר נועל את הלחות בעת הבישול. גרגרי אורז אלה נוטים להיצמד זה לזה, ובכך אידיאליים למנות שמצריכות יותר קרמיות כגון ריזוטו ופשטידות.
- אורז גרגר בינוני לבישול רך: גרגר עדין במרקם קרמי שמסוגל לשאת טעמים וצבעים. לאורז תכולת עמילן גבוהה, שמעניקה לו מרקם קרמי מושלם למגוון מנות.
האתר הרשמי: www.europeanrice.eu
פייסבוק: facebook.com/europeanriceinisrael
אינסטגרם: instagram.com/rice_eu_israel
האורז האירופי. צילום: יח"צ
שדות האורז האירופי ביוון, בסלוניקי: צילום: יח"צ