מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 88
לעמוד קודם

גלידה אוכלים גם בחורף

רשת הגלידריות בוזה מביאה נתונים מפתיעים על גלידות: איך השפיעה המלחמה על ההזמנות? מה ילדים הכי אוהבים? איזה טעם מוזר של גלידה נעשה מבוקש? באילו שעות מזמינים גלידה? ולאיזו קטגוריה נכנסה גלידת דובאי?

23/02/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

רשת הגלידריות הוותיקה בוזה, בעלת עשרה סניפים בפריסה ארצית מהצפון ועד ים המלח, מביאה נתונים מעיינים על גלידות.

גלידה כקינוח

בחורף יש הרבה חגים, ואנשים אוהבים להזמין גלידה כקינוח חגיגי. רשת בוזה נערכת מדי שנה ומוציאה טעמים ייחודיים כפופ-אפ לתקופת החגים. בראש השנה מוציאים טעמי תפוח ודבש, גלידת קשיופאה (גלידה עם אגוזי קשיו ורוטב קרמל מלוח) נהפכת לדבשיופאה (הרוטב מוחלף בדבש), בפורים יש גלידת פרג עם גרידת תפוז, ולאחרונה הושק הטרנד החזק והמוצלח של גלידת דובאי.

הטעמים המובילים בחורף הם שוקולד ים, קרם בוזה, קרמל מלוח, חמאה חומה, קרם קרמל קינמון.

הטעמים המובילים בכל עונות השנה הם קשיופאה (קשיו עם טופי ורוטב קרמל), קרם בוזה (נוטלה אגוזי לוז) ושוקולד ים (שוקולד מלוח).

וניל הוא הטעם הנמכר ביותר בעולם באופן כללי ואבסולוטי, בכל עונה.

טעמים מובילים בקיץ הם סורבה - מנגו, תפוח, פסיפלורה, לימון, מלון, תות.

גלידה עם סיפור גלילי

מקור הגלידה "בוזה" בקיבוץ סאסא שבגליל, אשר פונה במהלך המלחמה לקיבוץ מעגן שעל שפת הכנרת. הרשת השיקה במלחמה את "מעגן עדן" (גלידת בננה עם דובדבני אמרנה וקוקוס) על שם כפר הנופש "מעגן עדן" שבקיבוץ מעגן, כהוקרה לחקלאי מעגן שמגדלים בננות ישראליות משובחות.

ילדים וקינוחים

לבוזה קולקציית קינוחים שמלווה בגלידה, והם פופולריים מאוד בקרב ילדים בבית ספר: פנקייקים הולנדים, ופל בצורת סירה מלאה בגלידה וקצפת וסמבוזה (לחמניית בריוש חמה עם מילוי גלידה קפואה).

הבדלי טעמים גאוגרפיים

באזור המרכז אוהבים במיוחד את גלידת "קפה עם הל טבעונית" או גלידת "ראס אל חנות". אלו גלידות בטעמי תבלינים גליליים, ותל-אביבים התאהבו בהן. יש שיגידו שהן מוזרות.

באזור הצפון אוהבים את גלידת לילות ביירות וגלידת כנאפה.

ילדים תל-אביביים אוהבים לנסות את גלידת "קפה שחור עם הל" וגלידת "טחינה עם פולי קפה מצופים בשוקולד".

שעות הזמנת גלידה

רוב ההזמנות נעשות אחה"צ ובערב, בדרך כלל כקינוח או כחלק מצפייה בטלוויזיה.

אוכלוסיות מיוחדות

בוזה מייצרת גלידות ללא תוספת סוכר ומגוון רחב של גלידות טבעוניות.

 

צילום: יחסי ציבור

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן