מגה תעשיות
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

חדש: פורום מנהלי אזורי התעשייה הארצי

27/06/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

עשרות מנהלות ומנהלי אזורי תעשייה השתתפו השבוע באירוע השקת פורום ארצי, במסגרתו יובילו חשיבה משותפת על אתגרי המחר של אזורי התעשייה בישראל, יקדמו פעילות משותפת לחיזוק הקשר בין אזורי התעשייה, השלטון המקומי והארצי וחשיבה על אתגרי התעשייה בעידן החדש.

כ-120 אזורי תעשייה קיימים במדינת ישראל, בהם פועלים כיום מאות מפעלים ומועסקים עשרות אלפי עובדות ועובדים. מינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה, אחראי על תכנון, פיתוח ושיווק אזורי תעשייה קיימים וחדשים הנמצאים באזורי עדיפות לאומית.

האתגרים בתכנון ופיתוח סביבה תעשייה עברו חשיבה מחודשת בשנים האחרונות ובהתאם, גם התאמות לסביבה המשתנה בארץ ובעולם. בין היתר ניתנת תשומת לב לריבוי אזורי התעשייה הקיימים, חלקם קטנים מאוד וזאת לצד העדר שטחים חדשים לפיתוח תעשייה, התאמת התשתיות לצרכי התעשייה המתחדשים, מתן מנה לצרכי התעסוקה של אוכלוסיות שונות, התחדשות של אזורי תעשייה וותיקים, חידוש הקשר בין אזור התעשייה לישובים סביבו, וכמובן אתגרים הנוגעים למשבר האקלים ולתכנון סביבתי.

מנהלי אזורי תעשייה הנם הגורמים המשמעותיים, הנמצאים בשטח, ומחברים בין הרשויות המקומיות והישובים לבין אזורי התעשייה ולמשרד הכלכלה. נוכח תפקידים המשמעותי, יזם מינהל אזורי תעשייה הקמת פורום מנהלי ומנהלות אזורי התעשייה, מתוך הכרה בחשיבות הקשר עם הרשות המקומית, לטובת פיתוח כלכלי וחברתי בפריפריה הגיאוגרפית של מדינת ישראל.

במסגרת הפורום ניתן יהיה לקדם למידת עמיתים, לחבר את המנהלים לשורת כלי הסיוע של משרד הכלכלה והתעשייה ובעיקר, לקדם חשיבה משותפת על קידום התעשייה הישראלית.

 

ארנון קולומבוס מנהל חממת טכנולוגית, עימאד אל סנע מנכל פארק תעשייה עידן הנגב, יוסי ניסן ראש מועצת להבים, שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, פאיז אבו סייבאן ראש עיריית רהט, ניר זמיר ראש מועצת בני שמעון, נורית צור רבינו מנהלת מינהל אזורי תעשייה משרד הכלכלה , מירב גרוסמן מנכלית המכון לייצור מתקדם. צילום: אור בן דורי

 

מנהלת מינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה, נורית צור רבינו: "ישנה  חשיבות רבה לחיזוק הקשר עם הרשות המקומית ובמיוחד עם מי שאמונים על העשייה היומיומית באזורי התעשייה – מנהלי ומנהלות אזורי התעשייה - אנשי ונשות מקצוע, שמכירים את כלי הסיוע הממשלתיים ומעבר לכך, יכולים לסייע בקשר של היזמים אל מול הרשות המקומית. יחד עם הרשויות המקומיות, מינהל התכנון ורשות מקרקעי ישראל, אנחנו פועלים להגדיל את היצע הקרקעות לתעשייה באזור פיתוח א' ולאפשר פטור ממכרז לתעשייה. הפטור אמור להקל על עלות הקרקע ליזמים התעשייתיים ולמשוך אותם לפריפריה הגיאוגרפית של מדינת ישראל". 

בכנס הציג אדריכלית מירב בטט, ממינהל אזורי תעשייה, את המחקר אותו היא מובילה להקמת אזורי תעשייה בני קיימא. בטט ציינה כי: "העיסוק בקיימות בתעשייה הוא צו השעה על רקע המאבק הבינלאומי במשבר האקלים. על מנת לאפשר לתעשייה להמשיך לצמוח ולספק את הצרכים המתפתחים של חברות ומדינות, תוך עמידה ביעדים בינלאומיים ולאומיים של צמצום פליטות, יש צורך באימוץ מודל בר קיימא לתכנון, פיתוח וניהול אזורי תעשייה בישראל".

בנוסף, הציגה מירב גרוסמן, מנכ"לית המכון לייצור מתקדם, את כלי הסיוע: "זו הזדמנות עבור תעשיינים להתרשם באופן בלתי אמצעי מטכנולוגיות ייצור מתקדמות ולראות כיצד הן יכולות לתרום לשיפור כלל ההיבטים התפעוליים. זו גם הזדמנות מצוינת עבור חברות מהאקוססיסטם הטכנולוגי בישראל, הידועות בכל העולם בחדשנותן פורצת הדרך, להציג את פתרונותיהן וליצור שיתופי פעולה עם התעשייה המקומית".

שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: "התעשייה הישראלית הינה פורצת דרך וחדשנית ולכן הקשר בינה לבין הרשויות המקומיות יכול וצריך לייצר מענה תעסוקתי איכותי ומתקדם לאוכלוסיות הפריפריה. אתגר מרכזי ששמנו לעצמנו ואני רואה חשיבות עצומה בהצלחתו, היה קיצור זמני הקמת מפעל בישראל, תוך הפחתת נטל הרגולציה ושיפור הסביבה העסקית".

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן