מגה תעשיות
חדשות
חדשות מדיקל
לעמוד קודם

חודש המודעות הבין-לאומי: כל מה שחשוב לדעת על סרטן המעי הגס והחלחולת בישראל

11/03/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

לרגל חודש המודעות הבין-לאומי לסרטן המעי הגס והחלחולת (רקטום) המצוין בחודש מרץ 2024, האגודה למלחמה בסרטן מגישה נתונים חדשים ומחקרים מדעיים.

באגודה קוראים לנשים ולגברים מגיל 50 ומעלה לבצע בכל שנה בדיקה פשוטה וקלה בחינם בקופת החולים, ומדגישים כי במידה והתגלתה תוצאה חיובית חיוני להמשיך את הבירור הרפואי גם בתקופה של אי-ודאות ביטחונית.

באגודה למלחמה בסרטן מדגישים כי אם קיים סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס, חשוב להתחיל את המעקב הרפואי כבר מגיל 40 או 10 שנים לפני גיל אבחון המחלה אצל קרוב המשפחה. במקביל בכל גיל, אם מבחינים בתסמינים כלשהם שאינם חולפים במערכת העיכול, חשוב לפנות לבירור רפואי.

סרטן המעי הגס נפוץ בקרב נשים וגברים בשיעור דומה. זהו הסרטן השני בשכיחותו בקרב נשים בישראל, אחרי סרטן השד, והשלישי בשכיחותו בגברים אחרי סרטן הערמונית וסרטן הריאה. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, סרטן המעי הגס הוא הגורם השני בעולם למקרי מוות הקשורים לסרטן. על פי ההערכות, בשנת 2020 אובחנו ברחבי העולם יותר מ-1.9 מיליון מקרים חדשים של סרטן המעי הגס, ואירעו יותר מ-930,000 מקרי מוות כתוצאה מסרטן זה.

על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטן, בשנת 2023 אובחנו בישראל כ-3,000 נשים וגברים עם סרטן המעי הגס וכ-1,300 ישראלים נפטרו מהמחלה.

על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו אשתקד (מרץ 2023), במהלך שנת 2020 אובחנו בישראל 2,787 מקרים חדשים של סרטן המעי הגס והחלחולת באותה שנה נפטרו 1,208 מתושבי ישראל מהמחלה.

 

 

משה בר-חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, מסר כי: "בכל חודש מתגלים בישראל כ-250 נשים וגברים עם סרטן המעי הגס. אבחון מוקדם יכול להפחית באופן משמעותי את התמותה מסרטן, ולעיתים אף למנוע את התפתחותו. לכן אנו קוראים לציבור שמעל גיל 50 להקפיד ולבצע פעם בשנה בחינם בקופת החולים בדיקה פשוטה שיכולה להציל חיים. במקביל לכך, בכל גיל, אם הבחנתם בתסמינים במערכת העיכול שאינם חולפים, הקפידו לפנות לרופא המשפחה ולדרוש בירור".

פרופ' ברוך ברנר, האונקולוג הראשי של שירותי בריאות כללית וחבר הועד המנהל באגודה למלחמה בסרטן הוסיף כי: "חיוני שהציבור יבין שמקורם של רוב הגידולים הסרטניים במעי הגס הוא בפוליפ שפיר לחלוטין אשר עלול להפוך במשך הזמן לממאיר. לכן כאשר מתקבלת תשובה חיובית בבדיקת צואה לדם סמוי יש להמשיך ללא דיחוי את הבירור באמצעות בדיקת קולונוסקופיה, שבה ניתן לאתר ולכרות פוליפים שפירים וכך למנוע התפתחות של סרטן במעי הגס".

פרופ' אליזבת הלף, חברת ועדת העדכון של האגודה למלחמה בסרטן הדגישה כי: "סיפור משפחתי של ממאירות במעי או פוליפים במשפחה, מעלה באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ולכן חשוב מאוד, במקרים אלו, לברר האם יש צורך בבירור גנטי ולהתחיל מעקב רפואי כבר מגיל 40 (או 10 שנים לפני גיל אבחון המחלה אצל קרוב משפחה). בכל גיל, אם מבחינים בתסמינים כלשהם, כגון דימום רקטלי חדש או שינוי בהרגלי יציאות או אנמיה לא מוסברת - חשוב לפנות לבירור רפואי."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
סרטונים
סרטן המעי הגס לא סופר את התירוצים שלכם
כשהקקי שלך מחייך
בחון מוקדם של סרטן המעי הגס יכול להציל חיים
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס יכול להציל חיים
כותרת
תוכן