מגה תעשיות
חדשות
חדשות מדיקל
לעמוד קודם

חוקרים גילו גן האחראי לרבייה של זן המלריה המסוכן ביותר

15/02/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

צוות מחקר מבית החולים ומרכז המחקר על שם המלך פייסל King Faisal Specialist Hospital and Research Centre (KFSH&RC), בשיתוף עם אוניברסיטת המלך עבדאללה למדע וטכנולוגיה (KAUST), שעבד לצד חוקרים מבריטניה, ארה"ב והודו, גילה גן חיוני המסייע במאבק במלריה. גן זה, המכונה PfAP2-MRP, חיוני בתהליך השכפול של פלסמודיום פלציפרום (Plasmodium falciparum), הטפיל הגורם לזן הקטלני ביותר של מלריה.

טכניקות מעבדה מתקדמות אפשרו לחוקרים לעכב את הגן PfAP2-MRP, וחשפו את תפקידו הקריטי במחזור החיים של טפיל המלריה בתוך תאי הדם האדומים. עיכוב זה משבש באופן משמעותי את יכולתו של הטפיל להתרבות, מפחית את חומרת תסמיני המחלה ובולם את התפשטותה. תגלית זו משפיעה במיוחד, כיוון שהיא מתייחסת למלריה פלסמודיום פלציפרום, אשר גובה את חייהם של יותר מחצי מיליון בני אדם מדי שנה.

ד"ר אשרף דאדא (Dr. Ashraf Dada), יו"ר המחלקה לפתולוגיה ורפואת מעבדה בבית החולים ומרכז המחקר ע"ש המלך פייסל בג'דה והחוקר הראשי, אמר: "תגלית זו סוללת את הדרך לפיתוח טיפולים יעילים יותר לזן המלריה הקטלני ביותר, פלסמודיום פלציפרום". כמו כן, מחקר זה משפר את ההבנה של הקהילה המדעית לגבי התקדמות המחלה והאינטראקציה שלה עם מערכת החיסון האנושית, ובכך מחזק את המאמצים להילחם בטפיל המלריה הנפוץ באפריקה.

יתר על כן, המחקר הראה כי הגן PfAP2-MRP מווסת את הייצור של קולטני חלבון מגוונים גנטית, ומאפשר לטפיל לחמוק מהמערכת החיסונית של הפונדקאי. מנגנון זה ממלא תפקיד משמעותי בהתפשטות המלריה בעולם ומדגיש את חשיבותו של הגן בפיתוח אסטרטגיות טיפוליות עתידיות.

מחקר ראוי לציון זה, שפורסם בכתב העת היוקרתי Nature, הוא חלק משיתוף פעולה הדוק בין KFSH&RC ו- KAUST לעסוק בפעילויות מחקר חדשניות שמטרתן לא רק לשפר את האבחון של חיידקים, חיידקים וטפילים, אלא גם מדגיש מאמץ עולמי להילחם בפתוגנים ולשפר את בריאות האדם.

בית החולים ומרכז המחקר על שם המלך פייסל עומד בין המובילים העולמיים במתן שירותי בריאות מיוחדים, הנעת חדשנות ומשמש כמרכז מחקר וחינוך רפואי מתקדם. באמצעות שותפויות אסטרטגיות עם מוסדות מקומיים, אזוריים ובינלאומיים בולטים, בית החולים מוקדש לקידום טכנולוגיות רפואיות והעלאת הסטנדרטים של שירותי הבריאות ברחבי העולם.

 

בית חולים ומרכז מחקר ע"ש המלך פייסל - ריאד. צילום: KFSH&RC

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן